ROSE makers logo

Een overzicht van onze makers

IMG 20231024 WA0011 2

Samira El-Kaddouri (Samyra Kahina), born in Belgium with Moroccan Amazigh roots, is a graphic designer who passionately merges typography and shapes in her art. Her work is inspired by the Amazigh culture. Central to her work is the Tifinagh alphabet's "Z" – a symbol resembling a human figure, representing the Amazigh word, which means "free human." Samira's collection showcases diverse artworks, each centering on this emblematic letter, offering a captivating tribute to her cultural heritage.

Rhaida el touny 2 2

Rhaida El Touny (1995) is illustrator, grafisch vormgever en kinderboekenschrijver. Haar illustraties zijn te bewonderen in de succesvolle boekenreeks van Bedtijdverhalen voor Rebelse Meisjes (2021) en de tweedelige serie Rumaysa: Ever After (2022).

Fadua El Akchaoui

In 2018-2019 stond Fadua El Akchaoui op de planken voor ROSE stories’ & Stichting Daria Bukvić’ MELK & DADELS. Sindsdien zag je Fadua terug bij verschillende projecten van ROSE, zoals Writersroom en de ROSE Comedy Night. In 2021 produceerde ROSE stories Fadua’s eerste lange theatersolo: WRAK.

Astrid Sy

Als historicus is Astrid constant op zoek naar persoonlijke verhalen. Hoe is het voor een mens om een oorlog mee te maken? In haar debuut De brieven van Mia vervult Astrid haar grootste wens: ervoor zorgen dat alle verhalen die ze verzamelde gehoord worden. Met een enorm talent voor verhalen vertellen, maakt zij het meemaken van een oorlog begrijpelijk voor de jonge lezer.

Portret Sharid Alles

Kinderboekenschrijver worden, het is al haar droom sinds ze zelf kan lezen. Met de publicatie van Rocca en het geheime toverrecept wordt die droom werkelijkheid.

Foto Atta de Tolk

Atta de Tolk is een schrijver, spoken-word artiest en verhalenverteller. Geboren in Syrië en op jonge leeftijd gevlucht naar Nederland. Hij treedt veel op als woordkunstenaar bij congressen en bijeenkomsten.

Cystine Carreon

Cystine Carreon (1973) studeerde viool aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waarbij ze zang als bijvak had. Ze begon als actrice in Miss Saigon, waarin ze alle vrouwelijke rollen vertolkte. Sindsdien was ze te zien in onder meer Fame, speelde in o.a. A Chorus Line, Dolfje Weerwolfje, Grease, de Nederlandse Fame, De Eetclub, De Vagina Monologen en Pluk van de Petteflet.

Yaron Abulafia

De in Nederland gevestigde Yaron Abulafia is een beeldend kunstenaar en licht- en decorontwerper. In de afgelopen 20 jaar heeft Yaron internationaal het licht ontworpen voor meer dan 250 uitvoeringen, van installaties, concerten tot tv-shows. Bij ROSE stories ontwierp hij de scenografie voor De brieven van Mia en het licht voor Prinses Arabella: aangenamelijk!

Murth Mussel

Murth Mossel (1970) is het meest bekend als comedian, maar kan zichzelf daarnaast presentator, rapper en stemacteur noemen. Met Prinses Arabella: aangenamelijk! kan Murth ook muziektheater aan zijn cv toevoegen.

Nora Akachar

Een maatschappelijk betrokken actrice en theatermaker uit de Haagse Schilderswijk. Geboren in Marokko, maar opgegroeid in Den Haag. Daar maakte ze voor het eerst kennis met theater en acteren. Toch koos ze niet meteen voor theater...

Rochelle

Rochelle Deekman (1990) studeerde in 2015 af aan de acteursopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Tijdens haar opleiding speelde ze onder meer in Onontdekt van Theatergroep ZEP, de afstudeervoorstelling Vrije Val van Margijn Bosch en in Onder het Melkwoud van Hans van den Boom.

Recht en waarheid maken vrij

Samen met kunstenaar Raul Balai maakte Noraly de herdenkingspublicatie Recht en waarheid maken vrij – de Decembermoorden herdacht. Hierin worden persoonlijke perspectieven van Noraly en Raul verweven met zakelijke informatie.

Marlon Penn

Waar Marlon Penn eerder in zijn loopbaan voornamelijk te zien was als musicus op (inter)nationale poppodia en festivals als Lowlands en Best Kept Secret, houdt hij zich als componist, schrijver en performer nu voornamelijk bezig met theater en dans.

Foto Hasna Elbaamrani kopie

Hasna Elbaamrani is programmamaker in Amsterdam. In die rol organiseert zij programma’s waarin verschillende sociaal-maatschappelijke thema’s centraal staan.

Jorieke Abbing

Jorieke Abbing (1983) studeerde in 2007 af aan de schrijfopleiding Writing for Performance aan de Utrechtse Hogeschool voor de Kunsten. Ze schrijft voor jeugdtheater.

Granm'ma van Wensley Piqué

Rosa Verloop (1965) was in haar vroege jaren medisch analiste in een ziekenhuis te Zoetermeer. Rond haar 44e volbracht ze de vijfjarige kunstacademie te België en later volgde ze nog voor een jaar de poppentheateropleiding in Den Haag.

Lala Bohang 1

Lala Bohang is een kunstenaar en schrijver die momenteel werkt in Jakarta, Indonesië. Lala Bohang werd geboren in Makassar op 9 maart 1985. Ze is afgestudeerd architectuur aan de Parahyangan University en werkt als kunstenaar, schrijver en curator voor het boekenlabel Pear Press.

Soumaya Ahouaoui

Soumaya Ahouaoui is een Marokkaans-Nederlandse actrice. In 2012 studeerde ze af aan de Toneelschool & Kleinkunstacademie in Amsterdam, waarna ze in verschillende voorstellingen speelde voor onder andere Theater Utrecht, de Toneelmakerij, Bos Theaterproducties en Toneelgroep Oostpool.

Samir Hassan

In dat jaar studeerde hij af aan de opleiding muziektheater aan ArtEZ in Arnhem met de voorstelling De onwillige fundamentalist. Daarvoor speelde hij al in Mariken van Theatergroep Kwatta en De Iedereen op Oerol..

Milan Sekeris

Milan Sekeris (1993) is acteur, muzikant en schrijver. Hij zat tot zijn zeventiende op het Koninklijk Conservatorium voor Ballet. Toch lag zijn ambitie elders. Hij speelde in diverse producties van Herman van Veen en studeerde twee jaar Docent Muziek aan het conservatorium, voordat hij uiteindelijk koos voor de Toneelschool in Amsterdam.

David Lucieer

David Lucieer (1983) studeerde in 2008 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie, richting toneel. Sindsdien is hij veelvuldig te zien geweest in het theater, in films en op televisie.

Gonca Karasu

Gonca Karasu is geboren en opgegroeid in Istanbul. Ze ontwikkelde al op jonge leeftijd een liefde voor het acteren. Ze studeerde af aan de Artez toneelschool als actrice en vervolgens heeft ze een Masterdiploma behaald aan de prestigieuze toneelschool Royal Central School of Speech and Drama in Londen.

Britte Lagcher

Britte Lagcher is inmiddels 10 jaar afgestudeerd van de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie en was sindsdien onafgebroken te zien op het toneel.

Peter van Heeringen

Peter van Heeringen is geboren in 1961 in Zwolle. Na de middelbare school ging hij Nederlands studeren in Groningen, daarna Theaterwetenschap in Amsterdam en tot slot ging hij naar de Toneelschool in Arnhem.

Mylo Freeman

Mylo Freeman is van Nederlands/Amerikaanse afkomst en groeide op in Den Haag. In Amsterdam doorliep ze de Gerrit Rietveld Academie waar ze afstudeerde in de richting illustratie. Na een korte zangcarriere en de geboorte van haar oudste zoon pakte ze het illustreren weer op en begon met het tekenen voor kinderen.

Jasper Verheugd

Als schrijver en regisseur maakte Jasper Verheugd onder meer spannende theatervoorstellingen rondom populaire boekenpersonages, waaronder Pippi Langkous, Pluk van de Petteflet en Dolfje Weerwolfje. Nu is het de beurt aan Prinses Arabella, voor ROSE stories’ Prinses Arabella: aangenamelijk!

Randal Corsen

Randal Corsen (1972) is een Curaçaos-Nederlandse pianist en componist, die zowel in jazz als klassiek actief is. Eerder schreef hij bovendien de muziek voor Katibu di Shon, de eerste opera in het Papiaments, op initiatief van en gezongen door Tania Kross. Voor ROSE stories componeert Randal de muziek voor Prinses Arabella: aangenamelijk!

Julie van der Vlugt

Julia van der Vlugt is opgegroeid in Groningen en volgde lessen aan de vooropleiding De Noorderlingen. Van 2014 tot 2018 studeerde zij aan de Toneelschool & Kleinkunstacademie. Na haar opleiding speelde Julia in veel verschillende voorstellingen.

Alexander Wolff

Alexander Wolff (1986) is een acteur, regisseur en zanger. Geboren in Jakarta, wonend en werkend in Amsterdam. In 2022 speelt Alexander in ROSE stories’ Prinses Arabella: aangenamelijk! de rollen van moeder, prinses Sophie en Lakei.

Julie Ng

Als dochter van een Chinees-Indisch restauranthouder zag ze dagelijks de borden met babi pangang en foe yong hai voorbijkomen. Als tiener was ze vaak in de keuken te vinden en stond ze haar moeder bij tijdens het koken, waardoor haar moeders specialiteiten in haar geheugen staan gegrift. Nu tekent Julie die bijzondere gerechten op, net als die van 19 andere Chinese moeders.

Ben jij onze volgende maker?

Talent is niet enkel voorbehouden aan the happy few, maar de kans om iets met dat talent te doen, helaas nog vaak wel. En dat is precies waar wij verandering in willen brengen!

Ben jij een maker? Wij kunnen je een stapje verder helpen. Meld je aan voor een van onze programma’s and let’s talk.

Scroll naar boven