Portret Nazrina Rodjan
Maker

Nazrina Rodjan

Nazrina is een illustrator, kunstenaar en storyteller. Verhalen vertellen door het maken van beeld is haar passie en haar beroep is het maken van de brug die vaak nodig is tussen woorden en publiek.

Over Nazrina

Door te tekenen zette ze vroeger alles wat er in haar hoofd gebeurde op papier, dus als ze haar werk laat zien laat ze een deel van zichzelf zien die ze niet tot uitdrukking kan brengen in woorden. Het mooiste vindt ze dan altijd wanneer mensen een stukje van zichzelf herkennen in haar werk.

Verschillende perspectieven en herkenbaarheid

Ze wil haar werk gebruiken om verhalen te vertellen die over het hoofd worden gezien en die ze zelf ook gemist heeft vroeger. Dit doet ze nu vooral in de vorm van graphic novels, kinderboeken en animaties. De geschiedenis vanuit verschillende perspectieven in beeld brengen is één van haar doelen. Een ander doel is het maken van beelden die herkenbaar en inspirerend zijn voor kinderen in Nederland, vooral voor queer kinderen van kleur. Van daaruit is het idee ontstaan voor dit
boek. Ze denkt dat niet alleen queer kinderen, maar alle kinderen en volwassenen een stukje van zichzelf kunnen herkennen in de verhalen van deze rolmodellen.

Queer in het licht

Op paarse vrijdag 2021 bracht ROSE stories Queer in het licht uit, het debuut van Naomi Grant, met bijdragen van Rashida Moentadj, Rubaina Bhikhie en geillustreerd door Nazrina, vol verhalen over liefde, over pride, over het leven vieren, over helpen en doorgeven. Maar bovenal: over groots dromen en alles voor elkaar krijgen.

Lees meer over...

Share the love

Meer makers

Scroll naar boven