ROSE academy logo bold

Een overzicht van onze programma's

Kopie van RB040523 RoseStories Verhalenhuis 9471

Theatervoorstelling ‘De Verhalenslager’ gaat op Tournee in Den Haag! Nadat de theatervoorstelling Verhalenhuis in Theater aan het Spui met groot enthousiasme is ontvangen, hebben de deelnemers van het Verhalenhuis project van ROSE Academy een Haagse tour opgezet om hun verhalen te blijven delen.

JaJo2306240134 2

Droom je van werken in de filmwereld? Make your dream come true! Met Film School krijgen je de kans om onder begeleiding van professionele regisseurs, acteurs en gast-coaches uit de Nederlandse filmindustrie te werken aan een eigen korte film.

Scherm­afbeelding 2023 08 23 om 15.54.31 e1692799212724

Generation Inclusion gelooft in de kracht van inclusief medialandschap. Een landschap waarin iedereen zichzelf herkent in de vertelde verhalen, in series en in films. Waarin iedereen filmmaker kan zijn, ongeacht je afkomst, opleiding of ervaring.

04.rose bleyenberg 2023 1 kopie 2

Ben jij de nieuwe Annie M.G. Schmidt of Mylo Freeman? Het programma Kinderverhalen van ROSE academy biedt begeleiding van prominente namen uit het kinderboekenvak aan getalenteerde auteurs die werken aan hun allereerste kinderverhaal.

UIT 300x250 IMG 1615 copy

Hét ontwikkelingsprogramma voor unieke, talentvolle, diverse beeldmakers. Met Visual Storytellers draagt ROSE academy bij aan een inclusief, toegankelijk en voor iedereen herkenbaar verhalenlandschap.

FtA Square

ROSE  academy gelooft altijd in de kracht van het verhaal. Iedereen heeft een verhaal dat verdient om gehoord te worden.

nora akachar 050723 129 edit drukwerk 2 1 1 scaled e1692803958290

Nora stelt kritische vragen die bij vele moderne vrouwen spelen, gegoten in een
groter sociaal-maatschappelijk verhaal.

DEF Familiepraat BEELD 01 e1692800289718

We kennen allemaal wel de verhalen van migrantenmoeders en de slippers die je als tiener naar je toe geslingerd kreeg. Maar wat gebeurde er in de hoofden en huizen van migranten-en vluchtelingenkinderen?

Scherm­afbeelding 2023 08 23 om 16.25.37

Met Every Story Matters wordt het aanbod en de promotie van meer inclusieve kinderboeken in Europa gestimuleerd. Door middel van verschillende evenementen en workshops, een fellowship programma én een talentontwikkelingstraject draagt ROSE stories bij aan de creatie van inclusieve verhalen.

enlarge 83MNp ECHO DEN HAAG

Talkshow en boekenclub over literatuur geschreven over, door of voor vrouwen. Neverending Stories is reizende talkshow over literatuur, voor een nieuw en cultureel-divers publiek, die grenzen verlegt en inclusiviteit vooraan zet!

image00001

Met Spiegels & Ramen wil ROSE academy het gesprek over armoede starten. Want armoede gaat verder dan cijfers, het gaat ook over persoonlijke verhalen, gevoelens en ervaringen. ROSE academy gaat op zoek en laat deze verhalen de inspiratie vormen voor een kinderboek.

A5A8336 high res 1

Talentontwikkelingstraject waarin talentvolle scenarioschrijvers onder begeleiding van professionals uit het vak aan de slag gaan met het ontwikkelen van hun idee voor theater, tv of film.

about

To discover and nurture talent, ROSE stories has bundled different talent programs in ROSE academy. ROSE academy has talent trajectories for talented creators in a range of industries: writing, film making, theatre and other forms of (visual) story telling. 

Ben jij een maker?

Door professionele begeleiding en coaching kunnen wij je een stapje verder helpen. Meld je aan voor een van onze programma’s and let’s talk. Vragen over onze programma’s? Neem contact op via academy@rosestories.nl

Scroll naar boven