ROSE academy logo bold

Een overzicht van onze programma's

ROSEacademy de tank bg 2

We kennen allemaal wel de verhalen van migrantenmoeders en de slippers die je als tiener naar je toe geslingerd kreeg. Maar wat gebeurde er in de hoofden en huizen van migranten-en vluchtelingenkinderen?

ROSEacademy every story matters crop 1

Met Every Story Matters wordt het aanbod en de promotie van meer inclusieve kinderboeken in Europa gestimuleerd. Door middel van verschillende evenementen en workshops, een fellowship programma én een talentontwikkelingstraject draagt ROSE stories bij aan de creatie van inclusieve verhalen.

Neverending Stories

Talkshow en boekenclub over literatuur geschreven over, door of voor vrouwen. Neverending Stories is reizende talkshow over literatuur, voor een nieuw en cultureel-divers publiek, die grenzen verlegt en inclusiviteit vooraan zet!

ROSEacademy visual storytellers bg

Hét ontwikkelingsprogramma voor unieke, talentvolle, diverse beeldmakers. Met Visual Storytellers draagt ROSE academy bij aan een inclusief, toegankelijk en voor iedereen herkenbaar verhalenlandschap.

Kinderverhalentraject

Ben jij de nieuwe Annie M.G. Schmidt of Mylo Freeman? Het programma Kinderverhalen van ROSE academy biedt begeleiding van prominente namen uit het kinderboekenvak aan getalenteerde auteurs die werken aan hun allereerste kinderverhaal.

Generation Inclusion

Generation Inclusion gelooft in de kracht van inclusief medialandschap. Een landschap waarin iedereen zichzelf herkent in de vertelde verhalen, in series en in films. Waarin iedereen filmmaker kan zijn, ongeacht je afkomst, opleiding of ervaring.

Verhalenhuis

ROSE  academy gelooft altijd in de kracht van het verhaal. Iedereen heeft een verhaal dat verdient om gehoord te worden.

image00001

Met Spiegels & Ramen wil ROSE academy het gesprek over armoede starten. Want armoede gaat verder dan cijfers, het gaat ook over persoonlijke verhalen, gevoelens en ervaringen. ROSE academy gaat op zoek en laat deze verhalen de inspiratie vormen voor een kinderboek.

Foto Film School deelnemer Malik

Droom je van werken in de filmwereld? Make your dream come true! Met Film School krijgen je de kans om onder begeleiding van professionele regisseurs, acteurs en gast-coaches uit de Nederlandse filmindustrie te werken aan een eigen korte film.

Writersroom

Talentontwikkelingstraject waarin talentvolle scenarioschrijvers onder begeleiding van professionals uit het vak aan de slag gaan met het ontwikkelen van hun idee voor theater, tv of film.

Ben jij een maker?

Door professionele begeleiding en coaching kunnen wij je een stapje verder helpen. Meld je aan voor een van onze programma’s and let’s talk. Vragen over onze programma’s? Neem contact op via academy@rosestories.nl

Scroll naar boven