Programma

Film School

Make your dream come true

Droom je van werken in de filmwereld? Make your dream come true!
Met Film School krijgen jongeren de kans om onder begeleiding van professionele regisseurs, acteurs en gast-coaches uit de Nederlandse filmindustrie te werken aan een eigen korte film. Tijdens dit intensieve programma biedt ROSE academy zes maanden lang wekelijks workshops aan. Met alle opgedane kennis en ervaring werk je toe naar een eigen korte film die vertoond zal worden tijdens een feestelijke première in het Filmhuis Den Haag!

Zij gingen je voor…

Choukri Abouhafc, Zyad Ahmed, Aniek van Burik, Max Frambach, Betania Casilla German, Janine Hoek, Iris Jane, Hawas Jarou, Gideon Marengo, Shagun Randhawa, Soukayna Sioui, Dina Sobhi, Hanna Vondracek en Shyrain Wolfjager. In 2022 hebben deze 14 getalenteerde filmmakers de producties van Mars, Tijd blijft Tikken en 02:02:02 gerealiseerd.

Bekijk op het ROSE stories Vimeo kanaal  de andere Film School producties

Aan de slag

Met Film School geeft ROSE academy gehoor aan de sterke behoefte voor nieuwe, positieve verhalen en inspirerende rolmodellen. We gaan aan de slag met nieuwe perspectieven en een nieuwe generatie filmmakers! Zij krijgen workshops over scenario schrijven, acteren, techniek, productie, montage, camera en geluid. De workshops worden gegeven door professionals uit het veld, zoals bijvoorbeeld Beri Shalmasi, Abdel Douadi, Yannick Jozefzoon en Gonzalo Fernandez.

Achtergrond

Ons doel is om jongeren op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met het filmvak. Met name voor jongeren die nieuwsgierig, gemotiveerd en creatief  zijn en supertoffe verhalen te vertellen hebben.

Meedoen aan Film School 2024

Ben je tussen de 17 en 23 jaar en woon je in Nederland? Houd vooral onze socials in de gaten voor de nieuwe aanmeldingsronde van Film School 2024. Wij zijn altijd op zoek naar  talentvolle deelnemers!

MARS
Elvis is een jonge, succesvolle vrouw die haar leven goed op orde heeft. Plotseling duikt Paradiso op, een oude bekende die met zijn komst haar beeld van de realiteit op de proef stelt.

Tijd blijft Tikken
Tando en Maula, twee teamgenoten maar vooral tegenpolen. De gecompliceerde situatie van Tando, stapelt zich op waardoor wegkijken voor Maula geen optie meer is.

Om 02:02:02 uur legt een beveiligingscamera in een verlaten tunnel een gruwelijk incident vast. De levens van Isra en Mirza zullen na deze nacht nooit meer hetzelfde zijn.

Film School wordt mede mogelijk gemaakt door:

Lees meer over...

Share the love

Meer programma's

Scroll naar boven