Programma

Film School

De start van jouw nieuwe carrière!

Droom jij ook van werken in de filmwereld? FILM school geeft jongeren de kans om onder begeleiding van professionele regisseurs, acteurs en gastcoaches uit de Nederlandse filmindustrie te werken aan hun eigen korte film. Zes maanden lang ga je met de chosen ones aan de slag en word je ondergedompeld in de wereld van schrijven, regisseren, acteren, editen en nog veel meer. Alle facetten van het vak komen aan bod en met al deze kennis op zak werk je gezamenlijk toe naar het realiseren en produceren van maar liefst drie shorts. A dream come true!

Praktisch

  • Je bent tussen de 17 en 26 jaar.
  • Je bent woonachtig in Nederland en bereid om wekelijks naar Den Haag te reizen.
  • Je bent van midden januari t/m eind juni beschikbaar *
  • Je bent leergierig, gemotiveerd, bereid om in groepsverband te werken en je te committeren aan dit programma.

4 X JA? 
Hou onze socials in de gaten en claim binnenkort jouw plek voor 2024!

*3 uur fysieke aanwezigheid vereist op een vaste doordeweekse avond + extra tijd vanuit huis voor het werken aan het filmplan en later de productie.

Meet the coaches

Als veilige haven en creatief broednest creëren we ruimte voor de ontwikkeling van nieuwe geluiden en inspirerende verhalen. Dit kan niet zonder de professionals waarmee ROSE academy samenwerkt en die wij zien als belangrijke en inspirerende rolmodellen.

De fantastische rolmodellen van 2022/2023 waren: Beri Shalmashi, Fadua el Akchaoui, Nora el Koussour, Abdel Daoudi, Aiman Hassani, Laila Khatiri, Yannick Jozefzoon en Gonzalo Fernandez, Ernie Tee, Tarik Traidia, Kiefer Zwart, Gijs Kerbosch, Maarten van Vliet, Lola Mooij, Shamira Raphaëla, Sacha Gertsik, Willem van der Vet,  Chee-Han Kartosen Wong.

The End result

In 2023 hebben deze 16 getalenteerde filmmakers de producties van Maeve, Sociale Drug en Stille Noodkreet gerealiseerd. We zijn trots op jullie!

Amine Benhamouch, Remy NYAMUKABAKABA, Stevanio Talea, Ranna Silva de Lima, Lena Thijs, Wendel Janssen, Wendelisa Ragil, Myrna Sevat, Ayoub Kammyte, Asma Ouafi, Aubrey van Leeuwen, Nienke Glas, Channah Burgers, Ayunda Stel, Daan ten Cate en Adam Klugkist.

Bekijk op het ROSE stories Vimeo kanaal  alle FILM School producties

Film School wordt mede mogelijk gemaakt door:

Lees meer over...

Share the love

Meer programma's

Scroll naar boven