Programma

Film School

Make your dream come true

Droom je van werken in de filmwereld? Make your dream come true!
Met Film School krijgen jongeren de kans om onder begeleiding van professionele regisseurs, acteurs en gast-coaches uit de Nederlandse filmindustrie te werken aan een eigen korte film. Tijdens dit intensieve programma biedt ROSE academy vijf maanden lang wekelijks workshops aan. Met alle opgedane kennis en ervaring werk je toe naar een eigen korte film die vertoond zal worden tijdens een feestelijke première in het Filmhuis Den Haag!

Aan de slag

Met Film School geeft ROSE academy gehoor aan de sterke behoefte voor nieuwe, positieve verhalen en inspirerende rolmodellen. We gaan aan de slag met nieuwe perspectieven en een nieuwe generatie filmmakers! Zij krijgen workshops over scenario schrijven, acteren, techniek, productie, montage, camera en geluid. De workshops worden gegeven door professionals uit het veld, zoals bijvoorbeeld Beri Shalmasi, Abdel Douadi, Yannick Jozefzoon en Gonzalo Fernandez.

Achtergrond

Ons doel is om jongeren op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met het filmvak. Met name voor jongeren die nieuwsgierig, gemotiveerd en creatief  zijn en supertoffe verhalen te vertellen hebben.

Zij gingen je voor…

Freddie Lian, Malik Turkoglu, Tessa Dasiman, Brsht Qadir, Ivana Mahes en Davelinne Liket maakten onder andere gezamelijk de korte film Lifeline

Lifeline vertelt het waargebeurde verhaal van drie broers door de ogen van Malik. Ze wonen in de Haagse Schilderswijk met hun alleenstaande moeder. Op een dag krijgen ze te horen dat hun moeder kanker heeft en en niet meer beter zal worden. Malik en zijn broer moeten naast het verwerken van het ondraaglijke verdriet ook de zorg voor hun 11-jarige broertje op zich nemen.
Op het ROSE stories YouTube kanaal kan je naast Lifeline ook de andere Film School producties Koffers en Onzichtbaar bekijken. 

Meedoen aan Film School?
Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe, talentvolle deelnemers! Meld je aan en let’s talk!

Film School wordt mede mogelijk gemaakt door:

Lees meer over...

Share the love

Meer programma's

Scroll naar top