Programma

Visual Storytellers

Hét ontwikkelingsprogramma voor unieke, talentvolle, diverse beeldmakers

Tijdens het 1-jarige programma Visual Storytellers krijgen beeldmakers, met een uniek en divers signatuur de kans om nieuw werk op het gebied van visual storytelling, kunst en digitale cultuur te tonen.

Van artistieke coaching tot expositie

Alle makers krijgen individuele coaching en volgen in groepsverband verschillende masterclasses op het gebied van storytelling en positionering. Ze verkennen op hun eigen manier de kunst van visual storytelling door middel van foto, film, installatie, illustratie, mode, design, VR of typografie. Het verhaal bepaalt de kunstvorm! Het traject wordt afgesloten met een toffe groepsexpositie, vormgegeven onder begeleiding van een curator.

Achtergrond

Met Visual Storytellers draagt ROSE academy bij aan een inclusief, toegankelijk en voor iedereen herkenbaar verhalenlandschap. ROSE academy zet zich dan ook in voor nieuwe, biculturele makers. Zo krijgt het culturele veld van ons land een betere representatie. Door onze masterclasses en professionele coaching creëren we ruimte voor artistieke ontwikkeling van onze deelnemers met de nadruk op visual storytelling en cultureel ondernemerschap.

Expositie

De expositie Filling in what was left out gecureerd door Malikka Bouaissa was in maart 2022 te zien in The Grey Space in the Middle in Den Haag.

Deelnemende kunstenaars: Leeza Pritychenko, Miya Wang, Mohamad Zul Ghina, Omar Abdellatif, Samira El- Kaddouri, Silvia Celiberti, Karima Choukeri en Mina Abouzahr

Visual Storytellers Maart 2022 (1)

Voldoe je aan onderstaande profiel?

  • Ja, ik ben tussen de 18 en 28 jaar
  • Ja, ik woon in Nederland
  • Heb je de komende maanden (april t/m december 2023) tijd om 1 dag per week deel te nemen aan een workshop of masterclass 

Aanmelden?

Ben jij een beeldmaker met wortels in de diverse samenleving en wil je werken en experimenten met visual storytelling en digitale cultuur? Wil jij individueel gecoacht worden door gerenommeerde beeldmakers met oog op artistieke ontwikkeling? Wil je toe te werken naar een expositie voor groot publiek? ROSE academy is altijd opzoek naar nieuwe beeldmakers en verhalen! Meld je aan en let’s talk!

Voor Visual Storytellers werkt Rose Stories nauw samen met Al Arte (BE).

*Meld je aan voor 16 maart 2023

Visual Storytellers wordt mede mogelijk gemaakt door:

Lees meer over...

Share the love

Meer programma's

Scroll naar boven