Programma

Neverending stories

Talkshow en boekenclub over literatuur geschreven over, door of voor vrouwen

Literatuurliefhebbers opgelet! In Nederland zijn er een heleboel talkshows op televisie, maar welke richten zich specifiek op actuele projecten die relevant zijn voor onze diverse samenleving? Neverending Stories is reizende talkshow over literatuur, voor een nieuw en cultureel-divers publiek, die grenzen verlegt en inclusiviteit vooraan zet. Tijdens de talkshow duiken onze hosts Rachida Lamrabet vanuit Nederland en België en Nifa Ansano vanuit Curaçao samen met hun tafelgasten in vernieuwende en inspirerende literatuur.

Reizende talkshow

Neverending stories is een talkshow over literatuur voor een nieuw en cultureel-divers publiek, niet alleen uit Nederland, maar ook uit België en de Nederlandse Antillen. De boeken die centraal staan zijn geschreven door vrouwelijke en/of biculturele schrijvers. Dit als antwoord op de zeer actuele sociaal-ethische en maatschappelijke behoefte aan authentieke en van binnenuit vertelde verhalen die bijdragen aan betere representatie van onze samenleving. 

Topics 

Deze talkshow onderzoekt verschillende thema’s die gaan over vrouwen in de literatuur. Tijdens het festival Writers Unlimited in Den Haag (17 juni 2022) gaat Rachida Lambaret met Neske Beks in gesprek over haar essaybundel Echo, ze spreekt hier over de rol van de zwarte vrouw in de huidige maatschappij. In de Belgische editie van Neverending stories (12 mei 2022) wordt de bundel Over overmorgen behandeld, waarin Belgische en Nederlandse schrijvers vertellen over hun toekomstbeeld. En op Curaçao hebben we de reeks in december 2020 afgetrapt met schrijfster Bernadette Heiligers en haar boek Van zo ver gekomen. De podcast hiervan zal spoedig op de Spotifylijst van Neverending stories verschijnen.

Save the date

12 mei, Brussel i.s.m. deBuren – Female Future Writing
2 juni, Eindhoven i.s.m. Watershed – Migratie en leven tussen twee culturen
17 juni, Den Haag i.s.m. Writers Unlimited – Racisme en uitsluiting

Neverending Stories is een initiatief van ROSE academy, in samenwerking met deBuren, Writers Unlimited, Landhuis Bloemhof en Watershed. 

Neverending stories wordt mede mogelijk gemaakt door:

Lees meer over...

Share the love
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Meer programma's

Scroll naar top