Search
Close this search box.
Programma

Neverending stories

Talkshow en podcast over literatuur geschreven over, door of voor vrouwen

Reizende talkshow

Neverending stories is een talkshow over literatuur voor een nieuw en cultureel-divers publiek, niet alleen uit Nederland, maar ook uit België en de Nederlandse Antillen. De boeken die centraal staan zijn geschreven door vrouwelijke en/of biculturele schrijvers. Dit als antwoord op de zeer actuele sociaal-ethische en maatschappelijke behoefte aan authentieke en van binnenuit vertelde verhalen die bijdragen aan betere representatie van onze samenleving. 


Thuis #8enlarge FEDP4 THUIS EINDHOVEN

Rachida  Lamrabet gaat in boekhandel van Piere en in samenwerking met Watershed in gesprek met Radna Fabias, debuterend auteur Ziya Altmış en columnist en schrijver Aya Sabi over wat ‘thuis’ voor hen betekent in hun leven en werk. Het vertrekpunt van de avond is de dichtbundel ‘Habitus’ van Radna Fabias.


Echo #9enlarge 83MNp ECHO DEN HAAG

In deze aflevering gaat Rachida Lamrabet tijdens het festival Winternachten – de zomereditie, in gesprek met Neske Beks, Sayonara Stutgard en Zawdie Sandvliet over de bruggen tussen zwart en wit, het belang van het werk van Toni Morrison en de Zwarte vrouwelijke stem. Het vertrekpunt van de avond is de bundel ‘Echo’ van Neske Beks.


Female future writing #10enlarge FwP7h FEMALEFUTUREWRITING BRUSSEL

In deze aflevering van de  Rachida Lamrabet  in huis bij deBuren in Brussel in gesprek over speculatieve literatuur met Mojdeh Feili, Fiep van Bodegom en Annelies Verbeke. Het vertrekpunt van de avond is het boek Over over morgen’, een bundeling van 10 hoopvolle toekomstverhalen van auteurs uit Nederland en Vlaanderen.


Beschaving #11enlarge lKrT0 BESCHAVING CURACAO

In deze aflevering gaat gastvrouw Nifa Ansano in huis bij Landhuis Bloemhof op Curacao in gesprek met Bernadette Heiligers, Dimitri Cloose en Renske Pin over hoe mensen omgaan met normen van beschaving. Is beschaving verbonden aan zelfpreservatie van de ik? Is de lijn van wat wel en niet mag fluïde? Het vertrekpunt is het boek ‘Van zo ver gekomen’ van Bernadette Heiligers.

Neverending Stories is een initiatief van ROSE academy.

In samenwerking met deBuren – Writers Unlimited – Landhuis Bloemhof – Watershed. 

Neverending stories wordt mede mogelijk gemaakt door:

Lees meer over...

Share the love

Meer programma's

Scroll naar boven