Programma

Kinder­verhalen

Masterclasses en coaching om je verhaal naar het allerhoogste niveau te tillen

Ben jij de nieuwe Annie M.G. Schmidt of Mylo Freeman? Til dan nu door middel van masterclasses en persoonlijke coaching jouw verhaal naar het allerhoogste niveau en pitch je idee aan een publiek vol uitgevers! Het programma  Kinderverhalen van ROSE academy biedt begeleiding van prominente namen uit het kinderboekenvak aan getalenteerde auteurs die werken aan hun allereerste kinderverhaal. Het programma heeft als doel om het huidige kindermedia-aanbod inclusiever te maken. Met een scherp oog voor talent kiest ROSE academy diverse verhalen die kinderen van alle achtergronden bereiken.

Traject

In vier maanden tijd begeleiden we vijf beginnende auteurs in het ontwikkelen van hun kinderverhaal. Ze worden ondergedompeld in alles wat hoort bij het schrijven van een boek. Er komt namelijk veel meer bij kijken dan je denkt! Als je meedoet;

  • leer je hoe je jouw verhaal kan pitchen;
  • krijg je een interessante masterclass over het boekenvak;
  • volgt je een les boekmarketing;
  • maak je kennis met uitgevers;
  • én word je gekoppeld aan een ervaren illustrator die een cover voor jouw verhaal ontwerpt

Pitchen voor publiek

Ter afsluiting van het programma pitch je jouw verhaal aan een zaal vol professionals van gerenommeerde én up-and- coming uitgeverijen in Nederland. Ze geven direct feedback op de ideeën en na afloop is er voldoende tijd om  te netwerken en nader kennis te maken. De uitgeverijen krijgen als eerste de kans op een eventuele samenwerking met jou.

Zij gingen je voor…

Tijdens Kinderverhalen in 2017 werd schrijver Michael Middelkoop gekoppeld aan illustrator Lisa van Winsen. Zijn boek Idje wil niet naar de kapper is een groot succes en inmiddels is Michael Middelkoop bezig met een verfilming hiervan. Ook het kinderboek Vrijdag kom ik weer thuis van schrijver Robert van Dijk werd in 2020 uitgegeven.

Heb jij een tof idee voor een kinderboek? Laat ons dat vooral weten! ROSE Academy is altijd op zoek naar nieuw schrijverstalent! Meld je aan en let’s talk!

Bekijk hier de resultaten van vorig jaar

Kinderverhalen wordt mede mogelijk gemaakt door:

Lees meer over...

Share the love

Meer programma's

Scroll naar boven