ROSE boeken logo

De boeken van ROSE stories zijn er voor iedereen, maar vieren rebelse meisjes en moedige vrouwen. We geven graag het woord aan stemmen die nog te vaak overschreeuwd worden: grijs gedraaide plaatjes zijn saai, kleur is vanzelfsprekend.

boeken hero

Bekijk onze boeken

het sleutelbos najiba abdellaoui
Vanaf 10

Wat als je door het verliezen van je huissleutel je thuis verliest? Dit overkomt Fatih. Hij woont in een stad die in de greep is van Masdoud, een geniepige sleutelmaker. Dankzij hem komen Fatih en zijn moeder terecht in een tentenkamp voor thuislozen.

mo en co drie kleuren pet
4-6

In Nederland kampen veel kinderen met weinig zelfvertrouwen. Door middel van dit verhaal belicht Mo Hersi dit belangrijke en actuele onderwerp op een vrolijke en speelde manier die dicht bij de kinderen staat. Want welk kind houdt nou niet van een mooi verhaal dat verbindt en veel Zeil-vertrouwen geeft.

duiker doris vuurtorenlicht
4-6

Doris fantaseert vaak dat ze over de woeste zee vaart en kostbare schatten opduikt. Net als haar familie. Maar het blijft bij dromen, want Doris is bang voor water! Ze durft haar grote teen er nog niet eens in te steken. Tot een zeemonster op een dag opa’s vuurtorenlicht steelt. Wat moet Doris nu?

mijn buurvrouw is een ninja boek
7-9

Alif heeft een enorme fantasie. Wanneer ze haar oudere buurvrouw, gehuld in een donker gewaad, midden in de nacht ziet rondsluipen, vermoedt ze dat ze een ninja is.

dahlias tovergrootoma boek
4+

Een bovennatuurlijke vrouw komt op een onverwacht moment het leven van Dahlia binnenwandelen en leert haar om juist zichzelf te zijn als ze ergens bij wil horen.

radhas eerste concert boek
7-9

Radha droomt ervan om een wereldberoemde muzikant te worden. Van meester Hari leert ze de mooiste Raags spelen op haar Indiase fluit, de bansuri.

Dit zijn boeken met de verhalen die je ook echt wilt lezen. Met inzichten waar je ook echt iets aan hebt. Bij ROSE stories vind je de boeken die je zelf had willen schrijven. Van de mensen die je zelf zou kunnen zijn. Van fictie tot onderzoeksjournalistiek en van kinderboeken tot kookbijbels.

Lees meer over je favoriete boeken makers

Heb jij een verhaal te vertellen?

ROSE stories staat altijd open voor mooie verhalen en creatieve samen­werkingen. Wil je een verhaal of een idee met ons delen?

Op het moment hebben wij binnen ROSE boeken helaas geen ruimte voor nieuwe projecten. Wij staan wel open voor nieuwe ideeën en verhalen.

Scroll naar boven