ROSE boeken logo

De boeken van ROSE stories zijn er voor iedereen, maar vieren rebelse meisjes en moedige vrouwen. We geven graag het woord aan stemmen die nog te vaak overschreeuwd worden: grijs gedraaide plaatjes zijn saai, kleur is vanzelfsprekend.

boeken hero

Bekijk onze boeken

mijn buurvrouw is een ninja boek
7-9

Alif heeft een enorme fantasie. Wanneer ze haar oudere buurvrouw, gehuld in een donker gewaad, midden in de nacht ziet rondsluipen, vermoedt ze dat ze een ninja is.

dahlias tovergrootoma boek
4+

Radha droomt ervan om een wereldberoemde muzikant te worden. Van meester Hari leert ze de mooiste Raags spelen op haar Indiase fluit, de bansuri.

radhas eerste concert boek
7-9

Radha droomt ervan om een wereldberoemde muzikant te worden. Van meester Hari leert ze de mooiste Raags spelen op haar Indiase fluit, de bansuri.

bennie blauw sleutel regenboog
10+

Bennie Blauw woont sinds kort met zijn kleurenblinde vader en zijn trouwe hond Bell in de Regenboogvallei. Deze kleurrijke vallei leek de ideale plek voor een nieuw begin na de dood van Bennies moeder. Niets blijkt minder waar. Op school wordt Bennie getreiterd door Gijs Gurk en zijn valse vrienden, gewoon omdat hij blauw is.

de schoen van tien miljoen cover
8-12

In Nederland leven 900.000 mensen onder de armoedegrens. Achter deze cijfers gaan persoonlijke verhalen, gevoelens en ervaringen schuil. Daarom zijn tien bekende en opkomende schrijvers over dit thema in
gesprek gegaan met tien Haagse gezinnen met weinig geld.

Dit zijn boeken met de verhalen die je ook echt wilt lezen. Met inzichten waar je ook echt iets aan hebt. Bij ROSE stories vind je de boeken die je zelf had willen schrijven. Van de mensen die je zelf zou kunnen zijn. Van fictie tot onderzoeksjournalistiek en van kinderboeken tot kookbijbels.

Lees meer over je favoriete boeken makers

Heb jij een verhaal te vertellen?

ROSE stories staat altijd open voor mooie verhalen en creatieve samen­werkingen. Wil je een verhaal of een idee met ons delen?

Op het moment hebben wij binnen ROSE boeken helaas geen ruimte voor nieuwe projecten. Wij staan wel open voor nieuwe ideeën en verhalen.

Scroll naar boven