ROSE boeken logo

De boeken van ROSE stories zijn er voor iedereen, maar vieren rebelse meisjes en moedige vrouwen. We geven graag het woord aan stemmen die nog te vaak overschreeuwd worden: grijs gedraaide plaatjes zijn saai, kleur is vanzelfsprekend.

boeken hero

Bekijk onze boeken

de schoen van tien miljoen cover
8-12

In Nederland leven 900.000 mensen onder de armoedegrens. Achter deze cijfers gaan persoonlijke verhalen, gevoelens en ervaringen schuil. Daarom zijn tien bekende en opkomende schrijvers over dit thema in
gesprek gegaan met tien Haagse gezinnen met weinig geld.

rebelse meisjes klimaat strijders cover
Alle leeftijden

Deze bundel bevat 25 inspirerende verhalen van meisjes en vrouwen die strijden voor een betere wereld. Ze zetten zich in om plasticvervuiling te stoppen, bedreigde ooievaars te redden en de steden van de toekomst te bouwen.

dromenvanger laila de miranda cover
Vanaf 7

Rudy’s hoofd zit vol optimisme en fantasie. Bovendien is hij gek op boeken en het heelal. Rudy is bijna jarig, maar in plaats van grote cadeaus wil hij liever mama terug.

kijk mam nassira rahmouni cover
Vanaf 7

Sarahs moeder wil oma verrassen met een zelfgebakken taart. Alleen zien de recepten in haar kookboek er super moeilijk uit. Ze durft niet meer. Sarah moedigt haar aan om het toch te proberen.

mama is profvoetballer
7-11

Er heerst koorts in het land. Oranjekoorts! Overal waar je komt, hangen oranje slingers en ballonnen. Niet zo vreemd, want het gebeurt bijna nooit dat het Nederlands elftal in de finale van een wereldkampioenschap staat!

Dit zijn boeken met de verhalen die je ook echt wilt lezen. Met inzichten waar je ook echt iets aan hebt. Bij ROSE stories vind je de boeken die je zelf had willen schrijven. Van de mensen die je zelf zou kunnen zijn. Van fictie tot onderzoeksjournalistiek en van kinderboeken tot kookbijbels.

Lees meer over je favoriete boeken makers

Heb jij een verhaal te vertellen?

ROSE stories staat altijd open voor mooie verhalen en creatieve samen­werkingen. Wil je een verhaal of een idee met ons delen?

Op het moment hebben wij binnen ROSE boeken helaas geen ruimte voor nieuwe projecten. Wij staan wel open voor nieuwe ideeën en verhalen.

Scroll naar top