ROSE boeken logo

De boeken van ROSE stories zijn er voor iedereen, maar vieren rebelse meisjes en moedige vrouwen. We geven graag het woord aan stemmen die nog te vaak overschreeuwd worden: grijs gedraaide plaatjes zijn saai, kleur is vanzelfsprekend.

boeken hero

Bekijk onze boeken

mama is profvoetballer
7-11

Er heerst koorts in het land. Oranjekoorts! Overal waar je komt, hangen oranje slingers en ballonnen. Niet zo vreemd, want het gebeurt bijna nooit dat het Nederlands elftal in de finale van een wereldkampioenschap staat!

rocca 2
10-12

Als oma Sala vergeet Rocca’s kleine broertje van school te halen, heeft Rocca een slecht voorgevoel. Oma Sala is dan
wel chaotisch, maar Ziggy vergeten, dat is niks voor haar... Als Oma Sala ook thuis niet te bekennen is, weet ze het zeker: Oma Sala is verdwenen!

De cupcake catastrofe
7-9

Samen met tante Yara organiseert Amir het Eid-festival op school. Dit jaar is het extra spannend, want zijn tante doet mee aan het wereldkampioenschap cupcakes bakken. Maar dan wordt haar smaakexplosiefste cupcake gestolen.

Mootje
3+

Mootje wil graag alleen zijn, maar dat lukt haar nooit. Thuis niet en buiten niet. Zou het Mootje lukken om toch een plek te vinden waar ze in alle rust haar fantasie de vrije loop kan laten?

Zaitoun
Alle leeftijden

Yasmin Khans verzameling recepten uit deze Palestina omvat kruidige salades, geurige soepen, malse vleesgerechten en rijke desserts op een bedje van verhalen van mensen die leven, liefhebben en koken met Palestina in hun hart.

Dit zijn boeken met de verhalen die je ook echt wilt lezen. Met inzichten waar je ook echt iets aan hebt. Bij ROSE stories vind je de boeken die je zelf had willen schrijven. Van de mensen die je zelf zou kunnen zijn. Van fictie tot onderzoeksjournalistiek en van kinderboeken tot kookbijbels.

Lees meer over je favoriete boeken makers

Heb jij een verhaal te vertellen?

ROSE stories staat altijd open voor mooie verhalen en creatieve samen­werkingen. Wil je een verhaal of een idee met ons delen?

Op het moment hebben wij binnen ROSE boeken helaas geen ruimte voor nieuwe projecten. Wij staan wel open voor nieuwe ideeën en verhalen.

Scroll naar top