Programma

Every Story Matters

Stimulans voor aanbod en promotie van inclusieve kinderboeken in Europa

Bij ROSE stories doet ieder verhaal ertoe! Met Every Story Matters wordt het aanbod en de promotie van meer inclusieve kinderboeken in Europa gestimuleerd. Door middel van verschillende evenementen en workshops, een fellowship programma én een talentontwikkelingstraject draagt ROSE stories bij aan de creatie van inclusieve verhalen.

Kinderboeken in Europa

Every Story Matters is een breed opgezet project en komt voort uit een samenwerking tussen maar liefst zes Europese landen: België, Kroatië, Duitsland, Portugal, Slovenië en Nederland. Er is plek voor zes talentvolle schrijvers en illustratoren, allemaal afkomstig uit een van de partnerlanden.

Europese pitch

Alle deelnemers worden gekoppeld aan een ervaren coach en ontvangen masterclasses van professionals uit het vak. In vier jaar tijd gaan ze aan de slag met het maken van hun eigen boek. De uiteindelijke ideeën van de schrijvers en illustratoren worden tijdens de internationale boekenbeurzen in Bologna en Frankfurt gepitcht. Op deze manier worden de verhalen gedeeld met alle partijen binnen de kinderboekenwereld.

Inclusiviteit mainstream maken

ROSE stories streeft ernaar om boeken te realiseren in samenwerking met uitgevers vanuit heel Europa, zo worden inclusieve kinderboeken mainstream en worden ook meer mensen aangespoord om te lezen.

home logo every story matters
Every Story Matters wordt mede mogelijk gemaakt door:
Share the love

Meer programma's

Scroll naar boven