George & Eran Producties
Maker

George & Eran Producties

George & Eran Producties is het theatergezelschap van George Elias Tobal en Eran Ben-Michaël. De makers achter o.a. de George & Eran lossen Wereldvrede op!-trilogie maken voorstellingen die midden in de maatschappij staan en over een wereldwijs, divers en veranderend Nederland gaan. In 2022 komen ROSE stories en George & Eran Producties samen met De brieven van Mia, gebaseerd op het gelijknamige boek van Astrid Sy.

FOTO: CURLY & STRAIGHT

George en Eran ontwikkelden en speelden eerder o.a. De Vlucht van een Granaatappel. Bij Theater DOX in Utrecht maakten en regisseerden ze samen de voorstelling The future ain’t what it used to be. Naast dit drieluik maakten ze onder meer de voorstellingen Woestijnjasmijntjes (10+), Kinderen van Aleppo, Jihad van liefde en Hoe ik talent voor het leven kreeg. Woestijnjasmijntjes was te zien in de selectie van het Nederlands Theater Festival Jong en werd genomineerd voor de Zapp Theaterprijs en de Taalunie Toneelschrijfprijs.

"Wij vertellen verhalen die in een veranderend Nederland de urgentie hebben om verteld te moeten worden."

GEORGE ELIAS TOBAL (1986) – schrijver De brieven van Mia

George begon als 18-jarige jongen bij theatergroep DOX, waar hij vervolgens drie jaar lang speelde. In 2011 won hij De Parade Parel en Best of IT’s tour met zijn solovoorstelling Vertreksvergunning. Verder speelde hij o.a in Ruilen van Floris van Delft, Kust van het RO onder regie van Alize Zandwijk en in Troje trilogie van Paul Knieriem. George is ook in diverse films en tv-series te zien, zoals de serie Papadag. Voor de film Jungle ontving hij een Gouden Kalf voor beste hoofdrol samen met Majd Mardo.

Sinds 2012 schrijft en speelt George samen met Eran voorstellingen. Voor Woestijnjasmijntjes werd George in 2018 genomineerd voor de Toneelschrijfprijs. George is als docent verbonden aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie.

De brieven van Mia
De brieven van Mia. Foto: Mark Bolk

ERAN BEN-MICHAËL (1982) – regisseur De brieven van Mia

Sinds zijn afstuderen aan de Toneelschool in Amsterdam speelde Eran bij verschillende gezelschappen zoals De Theatercompagnie, Het Nationale Toneel, De Citadel, Theater Rast, Bellevue Lunchtheater en De Utrechtse Spelen. Ook is Eran te zien in verschillende series en films zoals Mannenharten, Voetbalvrouwen, Kilkenny Cross, Smeris, Project Orpheus en Oh mijn hemel.

Als onderdeel van een 2-jarige subsidie voor Nieuwe Makers maakte en regisseerde hij Who’s afraid of Romeo & Julia en de voorstelling Lenny, over de Amerikaanse stand-up comedian Lenny Bruce. Bij theater Kwatta in Nijmegen regisseerde hij de voorstelling Sneeuwvlinder. in 2017 regisseerde hij de voorstelling Woestijnjasmijntjes, een coproductie van De Toneelmakerij en George & Eran Producties, en deed hij de eindregie van de grote zaal voorstelling, Toen ma naar Mars vertrok. Ten slotte is Eran net als George als docent verbonden aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie.

Share the love

Lees meer over...

Meer makers

Scroll naar boven