ROSE theater logo

ROSE stories maakt theater met onderscheidende makers, die verhalen vertellen die juist zíj het beste kunnen vertellen. Samen vullen we de theaters met de meest uiteenlopende voorstellingen. Met een ding gemeen: ze representeren Nederland zoals wij haar kennen.

Bekijk onze voorstellingen

RoseStories 233C web

Wanneer de 31-jarige Jason bij zijn onlangs gescheiden moeder Naomi
intrekt, wordt de stille, stadse buitenwijk heftig opgeschud. Jason heeft
waanbeelden, die hij bezweert door ’s nachts luidkeels te zingen en spullen in
de fik te steken. Voor hem is niets zo rustgevend als vuur.

Granm'ma van Wensley Piqué

In de intieme poppenvoorstelling GRANM’MA (‘oma’ in het Sranantongo) verbeeldt theatermaker Wensley Piqué de laatste dagen van zijn oma.

The Ozard of Wiz

Wat als je je niet thuis voelt in je eigen huis, bij je eigen familie, in je eigen stad en land? Als je nergens bij hoort, omdat je niet de jongen bent waar iedereen op had gehoopt. Omdat je zogenaamd niet man genoeg bent. Je wenst jezelf weg en door een kosmische ingreep wordt je opgetild door een storm en beland je in een wereld ver voorbij de regenboog.

Fadua El Akchaoui

In de bijzondere proeve Wij huilen samen barsten een man en een vrouw los in een verbale battle, waarin zij hun relatie uitvechten met inzet van alles wat op het toneel beschikbaar is. Ze vechten tot ze breken.

De Brieven van Mia

Een muzikale familievoorstelling, gebaseerd op het succesvolle boek van Astrid Sy, die gaat over wat oorlog met je doet en is een spannende, muzikale zoektocht.

Van de theaterhit Melk & Dadels tot de intieme poppenvoorstelling Granm’ma en de wervelende soloshow Wrak: ROSE stories vult het theater met verhalen die ons een spiegel voorhouden of ons juist even door de ogen van een ander laten kijken.

Deze verhalen worden verteld door een mix van gerenommeerde makers en jonge aanstormende theatermakers met wie we samen de wereld veroveren: van dat eerste creatieve vonkje tot de eerste uitverkochte voorstelling.

Lees meer over onze makers

ROSE theater wordt gesteund door:

Zien we jou snel in het theater?

Onze voorstellingen spelen door het hele land. Kijk wanneer we bij jou in de buurt zijn!

ROSE theater is een stichting met cul­turele ANBI-status

Steun ROSE theater. Groot of klein, elk bedrag is welkom!

Wil jij ROSE theater structureel steunen?

Scroll naar boven