ROSE theater logo

ROSE stories maakt theater met onderscheidende makers, die verhalen vertellen die juist zíj het beste kunnen vertellen. Samen vullen we de theaters met de meest uiteenlopende voorstellingen. Met een ding gemeen: ze representeren Nederland zoals wij haar kennen.

Bekijk onze voorstellingen

Wensley Pique, maker van livecinemavoorstelling Odo

In ODO verbeeldt Wensley Piqué met maquettes, overheadprojector, zandkunst, live-cinema en indringende soundscapes zijn kennismaking met een gemeenschap diep in het binnenland van Suriname.

Piratenkoningin

“Water, overal water! Zee niks dan zee!” Met Piratenkoningin presenteren de Nederlandse Reisopera, Theater Sonnevanck en ROSE stories een spectaculaire familieopera voor jong en oud.

Maan cover image final

Betreed de kosmische bubbel van ‘Maan’ en ga mee op ontdekkingsreis door het heelal!

Granm'ma van Wensley Piqué

In de intieme poppenvoorstelling GRANM’MA (‘oma’ in het Sranantongo) verbeeldt theatermaker Wensley Piqué de laatste dagen van zijn oma.

Van de theaterhit Melk & Dadels tot de intieme poppenvoorstelling Granm’ma en de wervelende soloshow Wrak: ROSE stories vult het theater met verhalen die ons een spiegel voorhouden of ons juist even door de ogen van een ander laten kijken.

Deze verhalen worden verteld door een mix van gerenommeerde makers en jonge aanstormende theatermakers met wie we samen de wereld veroveren: van dat eerste creatieve vonkje tot de eerste uitverkochte voorstelling.

Lees meer over onze makers

ROSE theater wordt gesteund door:

Zien we jou snel in het theater?

Onze voorstellingen spelen door het hele land. Kijk wanneer we bij jou in de buurt zijn!

ROSE theater is een stichting met cul­turele ANBI-status

Steun ROSE theater. Groot of klein, elk bedrag is welkom!

Wil jij ROSE theater structureel steunen?

Scroll naar boven