Peter van Heeringen
Maker

Peter van Heeringen

Peter van Heeringen is geboren in 1961 in Zwolle. Na de middelbare school ging hij Nederlands studeren in Groningen, daarna Theaterwetenschap in Amsterdam en tot slot ging hij naar de Toneelschool in Arnhem.
FOTO: Sanne Peper

 

Toen Peter van de toneelschool af kwam, was hij 31. Al snel ging hij spelen bij jeugdtheatergezelschap Huis aan de Amstel (tegenwoordig de Toneelmakerij) onder leiding van Liesbeth Coltoff. Hier bleef Peter spelen tot vier jaar geleden.

“Ik vind voor kinderen spelen nog steeds het leukste wat er is. Ze zijn zo eerlijk in hun reacties en kunnen zo open kijken.”

Peter speelt ook regelmatig in films en televisieseries. Zo speelt hij opa Donderbus in de kinderfilm De piraten van hiernaast. Een andere opa, en zijn eerste musical-rol, speelt hij in Charlie and the chocolate factory. “Ik ben nu 60 maar zit dus wel in de oude-mannenrollen van rond de 80 jaar. Maar ik voel me 45 jaar. Zo gaat het. Leuk hoor!” 

In 2022 is Peter te zien in De brieven van Mia van George & Eran Producties en ROSE stories. Hij speelt de oude meneer Isa Cohen. “Een mooie rol in een geweldig stuk met geweldige medespelers.” 

De brieven van Mia
De brieven van Mia. Foto: Bart Grietens
Share the love

Lees meer over...

Meer makers

Scroll naar boven