Search
Close this search box.
David Lucieer
Maker

David Lucieer

David Lucieer (1983) studeerde in 2008 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie, richting toneel. Sindsdien is hij veelvuldig te zien geweest in het theater, in films en op televisie.
Foto: Bettiena Drukker

Tijdens de toneelschool liep David stage bij Het Nationale Toneel in As you like it en bij Annette Speelt in Trojaanse vrouwen. Na zijn afstuderen speelde hij onder meer bij Het Toneel Speelt (Op hoop van zegen), Orkater (Richard 3 en Mond vol zand, i.s.m. Via Berlin), Bellevue Lunchtheater (Niet zo bedoeld en De ondergang van), Hummelinck Stuurman (De meeuw en De kersentuin), Bos Theaterproducties (Minoes) en Toneelgroep Oostpool (Richard III en Buzz Aldrin, waar ben je gebleven?). Ook maakte en speelde hij met de stichting Vriendenconcerten de programma’s Brieven aan een jonge dichter en Tsjechov en zijn maan.

David is ook regelmatig te zien op televisie en op het witte doek. Zo had hij rollen in de films Rokjesdag, Verliefd op Ibiza en De piraten van hiernaast en speelde hij onder meer in de series Papadag, Dr. Deen, Rechercheur Ria, In den Gulden Draeck en Spangas. Ook was hij te zien als het digitale personage Oscar in het programma Sanne Wallis de Show en maakte hij de internetserie De meisjes van Thijs, waarin hij ook de titelrol vertolkte. Daarnaast is David te horen in verschillende hoorspelen, zoals De niet verhoorde gebeden van Jacob de Zoet, De bijbeltapes en De hormoonfabriek. Ook leent hij zijn stem aan podcasts (bijvoorbeeld Oorlog op de flank), reclames en audiotours, onder meer voor het Stedelijk Museum en de Nieuwe Kerk.

In 2022 is David te zien in De brieven van Mia van George & Eran Producties en ROSE stories. Hij speelt onder andere de jonge Isa Cohen.

De brieven van Mia
De brieven van Mia. Foto: Bart Grietens
Share the love

Lees meer over...

Meer makers

Scroll naar boven