RS Academy Bold RGB

TALENT is niet enkel voorbehouden aan the happy few, maar de kans om iets met dat talent te doen, helaas nog vaak wel. En dat is precies waar wij verandering in willen brengen!

Vanuit ROSE academy scouten we de verhalenvertellers, literaire vernieuwers, scenarioschrijvers, oproerkraaiers en podiumbeesten van morgen.

ROSE academy geeft nieuwe makers niet alleen een kickstart, maar biedt ze ook een artistieke community, om zich aan op te trekken en op terug te vallen. Als veilige haven en creatief broednest creëren en bieden we ruimte voor de ontwikkeling van nieuwe geluiden en ondersteunen we makers in hun proces – van concept naar filmscenario, webserie, theatervoorstelling, boek of een presentatie tijdens een (kunst)expositie.

Constant op zoek naar nieuwe makers!
Uit ervaring weten we namelijk: Makers zijn overal! Soms hebben ze alleen een zetje nodig, wat liefdevolle feedback of net die ene samenwerking waardoor een verhaal ineens gaat vliegen. Wij bieden verschillende programma’s aan, maar bovenal zijn we er voor onze makers. Als mentor. Als matchmaker. Als sparringpartner. Als wegwijzer. En meestal: als een beetje van alles tegelijk.

Ben jij een maker?

Wij kunnen je een stapje verder helpen. Meld je aan voor een van onze programma’s and let’s talk!

Team ROSE academy


Bestuur Stichting Story Academy

Voorzitter Lisa Visser:
Head of Production and Financing - Hotel Hungaria

Penningmeester Valérie Gonçalves:
Global Lead of NextGen Digital Experience Program - Philips

Secretaris Safiyeh Salehi Mobarakeh:
Executive Mentor Women of Colour in Leadership

JaJo2306170050 1

Jaarverslag 2022

Bekijk onze programma's

Kopie van RB040523 RoseStories Verhalenhuis 9471

Theatervoorstelling ‘De Verhalenslager’ gaat op Tournee in Den Haag! Nadat de theatervoorstelling Verhalenhuis in Theater aan het Spui met groot enthousiasme is ontvangen, hebben de deelnemers van het Verhalenhuis project van ROSE Academy een Haagse tour opgezet om hun verhalen te blijven delen.

JaJo2306240134 2

Droom je van werken in de filmwereld? Make your dream come true! Met Film School krijgen je de kans om onder begeleiding van professionele regisseurs, acteurs en gast-coaches uit de Nederlandse filmindustrie te werken aan een eigen korte film.

Scherm­afbeelding 2023 08 23 om 15.54.31 e1692799212724

Generation Inclusion gelooft in de kracht van inclusief medialandschap. Een landschap waarin iedereen zichzelf herkent in de vertelde verhalen, in series en in films. Waarin iedereen filmmaker kan zijn, ongeacht je afkomst, opleiding of ervaring.

04.rose bleyenberg 2023 1 kopie 2

Ben jij de nieuwe Annie M.G. Schmidt of Mylo Freeman? Het programma Kinderverhalen van ROSE academy biedt begeleiding van prominente namen uit het kinderboekenvak aan getalenteerde auteurs die werken aan hun allereerste kinderverhaal.

UIT 300x250 IMG 1615 copy

Hét ontwikkelingsprogramma voor unieke, talentvolle, diverse beeldmakers. Met Visual Storytellers draagt ROSE academy bij aan een inclusief, toegankelijk en voor iedereen herkenbaar verhalenlandschap.

FtA Square

ROSE  academy gelooft altijd in de kracht van het verhaal. Iedereen heeft een verhaal dat verdient om gehoord te worden.

Door professionele begeleiding en coaching kunnen wij je een stapje verder helpen. Meld je aan voor een van onze programma’s and let’s talk!

Vragen over onze programma’s? Neem contact op via academy@rosestories.nl

Lees meer over je favoriete makers

Scroll naar boven