ROSE academy logo bold

Talent is niet enkel voorbehouden aan the happy few, maar de kans om iets met dat talent te doen, helaas nog vaak wel. En dat is precies waar wij verandering in willen brengen!

Ben jij een maker? Wij kunnen je een stapje verder helpen. Meld je aan voor een van onze programma’s and let’s talk.

Bekijk onze programma's

ROSEacademy de tank bg 2

We kennen allemaal wel de verhalen van migrantenmoeders en de slippers die je als tiener naar je toe geslingerd kreeg. Maar wat gebeurde er in de hoofden en huizen van migranten-en vluchtelingenkinderen?

ROSEacademy every story matters crop 1

Met Every Story Matters wordt het aanbod en de promotie van meer inclusieve kinderboeken in Europa gestimuleerd. Door middel van verschillende evenementen en workshops, een fellowship programma én een talentontwikkelingstraject draagt ROSE stories bij aan de creatie van inclusieve verhalen.

Neverending Stories

Talkshow en boekenclub over literatuur geschreven over, door of voor vrouwen. Neverending Stories is reizende talkshow over literatuur, voor een nieuw en cultureel-divers publiek, die grenzen verlegt en inclusiviteit vooraan zet!

ROSEacademy visual storytellers bg

Hét ontwikkelingsprogramma voor unieke, talentvolle, diverse beeldmakers. Met Visual Storytellers draagt ROSE academy bij aan een inclusief, toegankelijk en voor iedereen herkenbaar verhalenlandschap.

Kinderverhalentraject

Ben jij de nieuwe Annie M.G. Schmidt of Mylo Freeman? Het programma Kinderverhalen van ROSE academy biedt begeleiding van prominente namen uit het kinderboekenvak aan getalenteerde auteurs die werken aan hun allereerste kinderverhaal.

Vanuit ROSE academy scouten we de verhalenvertellers, literaire vernieuwers, scenarioschrijvers, oproerkraaiers en podiumbeesten van morgen.

ROSE academy geeft nieuwe makers niet alleen een kickstart, maar biedt ze ook een artistieke community, om zich aan op te trekken en op terug te vallen. Als veilige haven en creatief broednest creëren en bieden we ruimte voor de ontwikkeling van nieuwe geluiden en ondersteunen we makers in hun proces – van concept naar filmscenario, webserie, theatervoorstelling, boek of een presentatie tijdens een (kunst)expositie.

Constant op zoek naar nieuwe makers

Uit ervaring weten we namelijk: Makers zijn overal! Soms hebben ze alleen een zetje nodig, wat liefdevolle feedback of net die ene samenwerking waardoor een verhaal ineens gaat vliegen. Wij bieden verschillende programma’s aan, maar bovenal zijn we er voor onze makers. Als mentor. Als matchmaker. Als sparringpartner. Als wegwijzer. En meestal: als een beetje van alles tegelijk.

Lees meer over je favoriete makers

Ben jij een maker?

Door professionele begeleiding en coaching kunnen wij je een stapje verder helpen. Meld je aan voor een van onze programma’s and let’s talk. Vragen over onze programma’s? Neem contact op via academy@rosestories.nl

Scroll naar boven