Search
Close this search box.
Portret Lisa van Winsen 1
Maker

Lisa van Winsen

Wist al dat ze ‘iets met tekenen’ wilde doen vanaf het moment dat ze een potlood vast kon houden

Vanaf het moment dat illustrator Lisa van Winsen een potlood vast kon houden, tekende ze elke dag en wist ze dat ze later ‘iets met tekenen’ wilde doen. Toch koos ze na de middelbare school voor een studie vormgeving omdat ze dacht dat daar meer toekomst voor haar in zat. Onder invloed van deze opleiding ging ze volledig digitaal illustreren, maar tijdens het ROSE Kinderverhalentraject ontdekte ze verf opnieuw.

Idje kwam tot leven

Tijdens het Kinderverhalentraject heeft Lisa de illustraties voor Idje wil niet naar de kapper gemaakt. Voor Lisa was het haar van Idje een geweldig onderwerp om zich op uit te leven. Lisa: “Ik heb eindeloos veel schetsen gemaakt van Idje’s haar. Ik wilde zijn bos krullen letterlijk buiten de kaders trekken, zodat het lijkt alsof hij oneindig veel haar heeft.”

"Ik heb eindeloos veel schetsen gemaakt van Idje’s haar. Ik wilde zijn bos krullen letterlijk buiten de kaders trekken"

Nieuwe weg ingeslagen

Lisa: “Het kinderverhalentraject gaf me de kans om samen te werken met begeleiders Mark Jansen, Mylo Freeman en Milja Praagman én om mezelf opnieuw te ontwikkelen. Ik ben tijdens dit traject een nieuwe weg ingeslagen met mijn tekentechniek. Ik werkte eerst bijna volledig digitaal en nu juist met de hand. Sinds dit traject weet ik veel meer welke kant ik op wil en wat mijn tekenstijl is. Dit heb ik voor een heel groot deel te danken aan Michael en Idje! Ik had namelijk meteen een voorstelling over hoe Idje eruit zou zien en hoe hij zou zijn.”

Debuterend auteur met Mila’s Vonk

Lisa van Winsen maakte daarnaast bij ROSE stories haar debuut als schrijver met Mila’s Vonk (2021). Lisa werkte ook mee aan het kinderboek De kikkerbilletjes van de koning (2018) van Janneke Schotveld en het succesvolle Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes – 100 bijzondere Nederlandse vrouwen (2021). Lisa is afgestudeerd als illustrator aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam.

Lees meer over...

Share the love

Meer makers

Scroll naar boven