Search
Close this search box.
Programma

Verhalenhuis

nieuwe verhalen op het podium

Verhalenhuis is een theatervoorstelling met verhalen van Haagse bewoners met een migratie achtergrond. Ontstaan vanuit een programma waarin een eerste kennismaking met de kunstvorm storytelling onder leiding van theatermaker en comedian Soula Notos centraal stond. Tijdens deze avond staan de verhalen van de vertellers centraal en een aantal durven het aan om deze op een groot podium te delen. 

Podcast Verhalenhuis

Podcast Vrouwen uit de Schilderswijk

Luister hier naar de verhalen van Fatma, Fatma, Noura, Khadija, Nur en Gulbahar
Previous slide
Next slide

Verhalenhuis in Het Nationale Theater

Een teddybeer die zijn vluchtverhaal van Griekenland naar Nederland deelt. Een AZC bewoner die koste wat het koste een jongen met een lekke band helpt en een man die een bijzonder noodlot tussen hem en zijn nieuwe negentigjarige Nederlandse vriend deelt. Een kleine greep uit de verhalen die tijdens storytelling workshops van ROSE academy zijn gedeeld en op 29 april door de Iraanse regisseur Arvand Dashtaray vertaald worden in een avondvullende theatervoorstelling.
 

“Soms voelt samenkomen en verhalen delen als het enige wat we nog kunnen doen. We klampen ons vast aan onze waarden en wortels en zoeken troost in de herkenbaarheid van onze woorden. Voor sommigen van ons hebben de verhalen die we delen ons leven gered – ze boden een reddingslijn te midden van chaos. We nodigen je uit om te luisteren naar onze verhalen – want ze spreken tot de ziel van wie we zijn.” – Regisseur Arvand Dashtaray

Op 29 april 2023 was de theatervoorstelling ‘Verhalenhuis’ te zien in Theater aan het Spui ( hnt.nl/verhalenhuis )

Haagse partners

In dit project heeft Rose Academy samengewerkt met Haagse organisaties die zich community-based inzetten voor nieuwkomers, two-way integratie en emancipatie. Mede door Refugee Academy en de samenwerkingen met Pitztop, Justice & Peace, Avrasya, Stichting de Vrolijkheid, en AZC Katwijk konden de workshops op een laagdrempelige manier aangeboden worden in een veilige omgeving en met bekende gezichten.

Storytelling

ROSE  academy gelooft altijd in de kracht van het verhaal. Iedereen heeft een verhaal dat het verdient om gehoord te worden. Het Verhalenhuis is een programma gericht op storytelling. 

Nieuwe editie

Tijdens dit programma staat de kracht van het goed vertelde, spannende, authentieke verhaal centraal. Vanaf mei 2023 start een nieuwe reeks Verhalenhuis edities en kunnen groepen en individuen zich aanmelden om mee te doen. Heb je interesse als deelnemer of wellicht vanuit jouw organisatie?  Stuur een mail naar academy@rosestories.nl en let’s talk!

Verhalenhuis wordt mede mogelijk gemaakt door:

Lees meer over...

Share the love

Meer programma's

Scroll naar boven