Programma

Verhalenhuis

Haagse wijkbewoners volgen workshops over storytelling

ROSE  academy gelooft altijd in de kracht van het verhaal. Iedereen heeft een verhaal dat verdient om gehoord te worden. Een klein verhaal kan leiden tot mooie grote producties. Het verhaal Melk & Dadels begon als een klein onderonsje tussen moeders en dochters die verhalen uitwisselden en mondde al snel uit tot een succesvol kookboek en veelbezochte theatervoorstelling.

Storytelling

Het Verhalenhuis is een programma gericht op storytelling. Tijdens de eerste editie in 2022 zullen bewoners van de Haagse Schilderswijk persoonlijke verhalen gaan delen. Dit gebeurt onder leiding van professionele verhalenvertellers vanuit het gerenommeerde storytelling platform Mezrab. Aan het eind volgt een openbare eindpresentatie van deze verhalen in het theater De Vaillant.

Samenkomen

Tijdens dit programma staat de kracht van het goed vertelde, spannende, authentieke verhaal centraal. Deelnemers worden ingedeeld in drie groepen die eerst afzonderlijk werken en tijdens de presentatie weer samenkomen. Tijdens deze samenkomst horen ze elkaars verhalen én delen ze deze met andere wijkbewoners en geïnteresseerden.  De inwoners van de Schilderswijk  ondervinden veel last  van het negatieve imago van de wijk en daarom neemt ROSE academy bewust met het themaliefde” een positieve invalshoek in.

Interesse?

Dit jaar organiseert ROSE academy een tweede editie, en hiervoor zijn we nog op zoek naar storytellers uit heel Den Haag. Wil je aanwezig zijn bij de presentatie in de Schilderswijk? Wil je meedoen met de grote Haagse editie? Of meer informatie over dit project? Meld je aan en let’s talk!

Verhalenhuis wordt mede mogelijk gemaakt door:

Lees meer over...

Share the love
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Meer programma's

Scroll naar top