Programma

Verhalenhuis

Nieuwe verhalen op het podium

ROSE academy gelooft altijd in de kracht van het verhaal. Iedereen heeft een verhaal dat het verdient om gehoord te worden. Het Verhalenhuis is een programma gericht op storytelling. De workshops storytelling worden gegeven onder leiding van theatermaker en comedian Soula Notos.

Verhalenhuis 'Find the Actor' in Theater aan het Spui

30 Mei 2024 om 19:30 bij theater aan het Spui Zaal 1

“Wie zijn wij om te zeggen wie de waarheid spreekt?” 

‘Mijn vader, de vijand van de staat, weer knuffelen na 8 jaar’, ‘Het verloren boek van mijn 90-jarige docent’, ‘Mijn demente moeder die haar schoenen kapot wandelde in Accra’ en ‘Hoe de toekomst van je kind af kan hangen van een taxichauffeur’. Regisseur Arvand Dashtaray brengt een rode draad in de verschillende verhalen en daagt jou uit om spelenderwijs de dunne lijn tussen waarheid en fictie te onderzoeken.

Verhalenhuis ‘Find The Actor’ is een avondvullende theatervoorstelling waarin verhalen van Haagse bewoners centraal staan. De voorstelling is ontstaan vanuit het programma Verhalenhuis van ROSE Academy waarin deelnemers kennismaken met de kunstvorm storytelling onder leiding van theatermaker en comedian Soula Notos. Na afloop van de voorstelling is er de kans om in gesprek te gaan met de makers onder het genot van een hapje en drankje.

Belangrijke note: de voorstelling is gedeeltelijk Nederlandstalig en Engelstalig.


Publieksrecensie Verhalenhuis voorstelling 2023
Vanavond mochten we proeven aan de heiligheid van het vertellen van verhalen. De routinematigheid waarmee schrijnende verhalen over oorlog, onderdrukking, onrechtvaardigheid in de media worden verteld, werd aan de kaak gesteld. Aan het eind van de avond wilde ik op de barricaden gaan staan om mensen aan te moedigen hun stem te blijven gebruiken. Verder ben ik zelf ervan overtuigd geraakt dat mijn eigen verhaal ook zonder opsmuk ertoe doet.” – Bram

Podcast

Rondom de theatervoorstelling is er ook een podcast met de oorspronkelijke verhalen van alle Verhalenhuis deelnemers te beluisteren op het ROSE stories podcast kanaal

Over ROSE academy

ROSE academy (onderdeel van productiecollectief ROSE stories) biedt duurzame ondersteuning door makers niet alleen een kickstart te geven, maar ook te fungeren als veilige haven, creatief broednest en artistieke community, waar makers zich aan op kunnen trekken en op terug kunnen vallen.

Haagse partners

In dit project heeft Rose Academy en project partner Refugee Academy (onderzoeksinstituut van VU Amsterdam) samengewerkt met Haagse organisaties die zich community-based inzetten voor nieuwkomers, two-way integratie en emancipatie. Dankzij samenwerkingen met Pitztop, Avrasya, Stichting Here To Support, Stichting de Vrolijkheid, AZC Katwijk, African Cultural Promotion Centre, Wereldhuis, Podium Noord, De Regentes, Theater De Vaillant en Wijkz konden de workshops op een laagdrempelige manier aangeboden worden in een veilige omgeving en met bekende gezichten.

Meedoen?

Wil je meer weten over het project Verhalenhuis of wil je ook jouw verhaal vertellen? Meld je hier aan voor komende programma’s.

De Verhalenslager

Theatervoorstelling ‘De Verhalenslager’ gaat op Tournee in Den Haag! Nadat de theatervoorstelling Verhalenhuis in Theater aan het Spui met groot enthousiasme is ontvangen, hebben de deelnemers van het Verhalenhuis project van ROSE Academy een Haagse tour opgezet om hun verhalen te blijven delen. De verhalen van Afra, Geert, Mounia, Tilak, Saït en Zouher zijn dit voorjaar te bewonderen in maar liefst vier theaters in de stad.

Podcast Verhalenhuis

Luister hier naar de verhalen van Esra, Feliz, Derya, Melal. Sevim, Afra, Manja, Abdullah, Geert, Kosai, Mustafa, Sait, Tilak, Zouher

Podcast Vrouwen uit de Schilderswijk

Luister hier naar de verhalen van Fatma, Fatma, Noura, Khadija, Nur en Gulbahar
Verhalenhuis wordt mede mogelijk gemaakt door:

Lees meer over...

Share the love

Meer programma's

Scroll naar boven