nora akachar 050723 129 edit drukwerk 2 1 2
fotografie annemieke van der togt
Maker

Nora Akachar

Nora Akachar is actrice en (theater)maker. Nora is geboren in Marokko, maar groeide op in de Haagse Schilderswijk. Daar maakte ze voor het eerst kennis met theater en acteren.

Toch koos ze niet meteen voor theater, de hulpverlening kreeg voorrang. Na een lange weg ontstond haar drive om gevoelige en maatschappelijke thema’s, te vertalen naar theater. Sindsdien wil ze nooit meer iets anders.

Door zichtbaar als islamitische vrouw op het podium te staan en dit ook te thematiseren, voegt ze een totaal nieuw narratief toe aan het Nederlandse theateraanbod. In haar performance stijl combineert Nora humor met vertellers-talent. Hieruit is een geheel eigen stijl voortgekomen: stand-up comedy, gebed in dramatische vertellingen. Haar materiaal put zij uit haar Marokkaanse-Nederlandse achtergrond en de clash tussen culturen in de Nederlandse samenleving.

trauma’s van Nora on Stage
Nora_Akachar

Nora is als performer een voorbeeld voor anderen, maar ook een inspiratie voor nieuwe talenten. Onder de vleugels van ROSE academy realiseerde Nora de voorstelling Trauma’s van Nora on Stage naar aanleiding van haar gelijknamige, uiterst populaire Facebook-pagina (ruim 60.000 leden). Deze pagina heeft laten zien dat er een grote behoefte is aan het delen van ervaringen en is niet alleen onderhoudend en grappig, maar fungeert ook als een manier om trauma’s te verwerken. Een soort van collectief psychologisch proces. Dat is het effect van storytelling zoals Nora dat doet. 

 

Lees meer over Nora’s theatervoorstelling Ongesteld !

Lees meer over...

Share the love

Meer makers

Scroll naar boven