Search
Close this search box.
Programma

Writersroom

Ontwikkel je schrijftalent onder begeleiding van professionals

Maar liefst vier keer per jaar krijgen drie talentvolle film- en theater- scenarioschrijvers de kans om deel te nemen aan het bijzondere en intensieve coachingstraject Writersroom. Tijdens dit traject word je als nieuwe maker ondersteund door professionele scenarioschrijvers, regisseurs of producenten uit de Nederlandse filmindustrie, ontwikkel je samen met een persoonlijke coach je script én krijg je de kans om je idee te pitchen aan publiek!

Coachingsessies

Samen met een toegewezen coach uit het werkveld ga jij aan de slag met jouw script om je verhaal naar een hoger niveau te tillen. Deze coachingsessies zijn specifiek afgestemd op de tekstuele en inhoudelijke ontwikkeling van jouw verhaal, uitwerking van de scènes (die live door acteurs worden voorgelezen tijdens het eindevenement) en het voorbereiden van de pitch.

Jouw verhaal tot leven

Aan het einde van het traject krijg je de kans om je scenario in ontwikkeling te presenteren aan publiek. Scènes uit jouw script zullen tijdens de pitch live gespeeld worden door professionele acteurs. Zo zie je jouw verhaal helemaal tot leven komen!

Live pitch

Tijdens de pitch draait alles om interactie. Het publiek bestaat altijd uit mensen uit de industrie (producenten, of mensen werkzaam bij bijvoorbeeld theaters of omroepen) en geïnteresseerden. Zij geven actief input op jouw scenario, script of idee. Wat vinden zij? Zijn de personages goed uitgediept? Blijft het verhaal boeien? Is het idee geschikt voor theater of misschien juist passender voor een korte film?

Meskina filmposter

Zij gingen je voor

Rudolphi Producties werkt samen met Tjyying Liu en Sun Li aan hun voorstelling over Chinese migratie in Nederland. Yücel Kopal is gevraagd door Theater Bellevue om zijn pitch Panna’s & Paper uit te werken tot een theaterproductie. HNT wil samen met Wiam een try-out realiseren van haar theatershow, Samya Hafsaoui is met NL film een samenwerking aangegaan. Het verhaal Meskina, bedacht door Soundos el Ahmadi is inmiddels uitgegroeid tot een nationale bioscoophit met Gouden Film-status en wordt binnenkort uitgezonden op Netflix.

Foto Writersroom presentatie

*Het is op dit moment niet mogelijk om je aan te melden voor de Writersroom. 

Writersroom wordt mede mogelijk gemaakt door:

Lees meer over...

Share the love

Meer programma's

Scroll naar boven