Studio Figur: Noufri Bachdim & Pluck Venema
Maker

Studio Figur

Studio Figur, opgericht door artistiek leiders Noufri Bachdim en Pluck Venema, maakt poëtisch en zintuiglijk figurentheater. Met fysiek spel, poppen-/objecttheater, live-film en muziek vertellen Noufri en Pluck nieuwe verhalen waarin actuele kwesties centraal staan. 

Foto: Benning & Gladkova Photography
 

Het werk van Studio Figur is sinds de oprichting in 2018 niet onopgemerkt gebleven. Zo werd de peutervoorstelling Ssst!, in coproductie met ROSE stories, door verschillende theaters geselecteerd als hoogtepunt van het seizoen 19/20 en zorgde Held (6+) ervoor dat het gezelschap werd genomineerd voor de Ruth Van der Steenhovenprijs 2019, een prijs voor (jonge) getalenteerde spelers/theatergezelschappen.

 

Noufri Bachdim studeerde in 2016 af als theatermaker aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Tijdens en na zijn opleiding speelde hij als acteur in diverse voorstellingen, waaronder Osaka (Ulrike Quade Company), Hänsel und Gretel (Bochumer Symphoniker / Lotte de Beer) en Schoppen (BonteHond). Als theatermaker is hij naast Studio Figur werkzaam bij o.a. Holland Opera, Theatergroep Kwatta en Likeminds. Bij ROSE stories’ Noumi, zusje zeven was Noufri regie-assistent en poppenspel-coach. Noufri: “Ik vind het belangrijk dat mijn werk middenin de tijd staat en een bepaalde noodzaak heeft om nu verteld te worden.”

Pluck Venema rondde in 2016 de opleiding voor Theatervormgeving af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Tijdens haar studie groeide haar fascinatie voor poppentheater, waar ze haar liefde voor beeld en spel kon combineren. Deze fascinatie bracht Pluck bij de poppen- en objecttheateropleiding van het Haagse Theaterhuisd, die ze ook in 2016 afrondde. Pluck volgde haar afstudeerstage bij Ulrike Quade Company, waar ze een schat aan poppenervaring opdeed. Zo maakte ze, als Matt Jacksons rechterhand, de poppen voor De wand, volgde ze een masterclass van meester Kanroku in de Japans poppenspeltechniek Bunraku en bespeelde ze verschillende poppen in de voorstelling Osaka. Sinds haar afstuderen werkt Pluck als poppenspeler met o.a. Rieks Swarte, Javier López Piñón en Lotte de Beer. Ook is de samenwerking met Ulrike Quade Company voortgezet, waar ze onder andere de poppen voor de voorstelling Mahler & Kokoschka en Droomlozen ontwikkelde.

Share the love

Lees meer over...

Meer makers

Scroll naar boven