Voorstelling

Happy in Holland

Wat zou jij zeggen als je nog niet eerder had gesproken?

Type

Teksttoneel

Speelduur

60 à 75 minuten

Speelperiode

februari - april 2023

Na 100 jaar werken, is er eindelijk ruimte om te praten. Tijd om het Chinees-Indische restaurant een eervolle plek in de Nederlandse geschiedenis te geven.

Voor Chinees-Indisch restaurant Hong Kong is het doek gevallen. Het tijdperk is over. Weg is het eerste Hollandse uiteten, de eerste afhaal. Nooit meer babi pangang, foe yong hai of tjap tjoy op zondagavond. Maar wat is er gebeurd met de eeuwig glimlachende, zwijgende vrouw die je witte bakjes meegaf vanachter de toonbank? En met haar lieve dochtertje, dat er altijd vrolijk kroepoek stond in te pakken?

In Happy in Holland doorbreekt de volwassen dochter Happy het stilzwijgen. Wie is haar moeder eigenlijk? Wat wilde ze van het leven? Wie zou haar ideale dochter zijn geweest? Wat volgt is een aaneenschakeling van luchtige botsingen tussen moeder en dochter, waarin we alles te horen krijgen, maar het meeste onuitgesproken blijft.

Regisseur Char Li Chung en schrijvers Sun Li en Tjyying Liu zijn restaurantkinderen van het eerste uur. Op de brokstukken van het Chinees-Indische restaurant gaan ze in deze ontwapenende voorstelling samen op zoek naar de wortels van hun bestaan. Hoe koester je het verleden, als je er eigenlijk alleen maar heel hard van wil wegrennen? Een liefdevol vaarwel, zoals alleen zij dat kunnen.

Credits

TEKST  Sun Li en Tjyying Liu
REGIE  Char Li Chung
MET DANK AAN Ingejan Ligthart Schenk
BEELD Studio Benning & Gladkova

HAPPY IN HOLLAND is een coproductie van ROSE stories, Theater Bellevue en Via Rudolphi
Happy in holland wordt mede mogelijk gemaakt door:
Share the love
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Lees meer over...

Meer voorstellingen

Scroll naar top