Voorstelling

Melk & Dadels

You think you know, but you have no idea

Type

Montagevoorstelling

Speelduur

90 minuten

Speelperiode

april 2018 - november 2019

In alliantie met Het Nationale Theater en in samenwerking met toneelregisseur Daria Bukvić en schrijver en ex-parlementariër Tofik Dibi maakten ROSE stories en Stichting Daria Bukvić de theatervoorstelling Melk & Dadels. De voorstelling ging in mei 2018 in première en was onderdeel van de officiële juryselectie van het Nederlands Theater Festival 2019.

‘It’s a man’s world’, is wat veel mensen denken over de Marokkaanse gemeenschap. Deze voorstelling met rauwe, persoonlijke en speelse getuigenissen van vier jonge Marokkaans-Nederlandse actrices bracht daar voorgoed verandering in. Hun verhalen zijn hard en duidelijk over de pijn, en zacht en kwetsbaar over de vreugde in de Marokkaanse én Nederlandse cultuur. Aan de hand van diepte-interviews, improvisaties en eigen observaties en ervaringen ontwikkelde Tofik Dibi samen met de vier actrices de theatertekst van de voorstelling. Met haar authentieke combinatie van humor en ernst, creëerde Daria Bukvić samen met Dibi een zelfbewuste inkijk in de Marokkaans-Nederlandse cultuur die niet eerder is vertoond.

"Het maakt Melk & dadels tot een voorstelling met een warm kloppend hart. Die moest worden gemaakt en moet worden gezien."

Foto’s: Bart Grietens


In 2014 bracht ROSE stories het kook- en verhalenboek Melk & Dadels – 100 geheime recepten van Marokkaanse moeders uit. Geïnspireerd door de verhalen van deze eerste generatie Marokkaanse vrouwen en de vele positieve reacties die daarop volgden, hebben we besloten de verhalen van de Marokkaans-Nederlandse vrouw naar het podium te brengen.

Melk & Dadels is een aangrijpend portret van Marokkaans-Nederlandse vrouwen, met verhalen die nooit eerder op een podium zijn gedeeld, maar allen authentiek, herkenbaar en met humor en overtuiging verteld door mensen die ze voor een groot deel zelf hebben meegemaakt. You think you know but you have no idea.

"Keer op keer volgt er een bulderlach uit de zaal. Aan alles voel je dat hier een gevoelige snaar wordt geraakt."

"Met Melk & dadels borduurt Daria Bukvić, in samenwerking met productiebedrijf ROSE stories, schrijver Tofik Dibi en een uitmuntende cast, voort op de succesformule van Nobody home. Het levert een nog scherpere voorstelling op die door de zorgvuldige opbouw de vinger op de zere plek weet te leggen."

Credits

CONCEPT & REGIE Daria Bukvić
TEKST & RESEARCH Tofik Dibi
TEKST & SPEL Soumaya Ahouaoui, Kyra Bououargane, Fadua El Akchaoui, Nora El Koussour
DECOR Sacha Zwiers Kostuums Dymph Boss
LICHT Gé Wegman
DRAMATURGIE Willemijn Barelds
TEKSTADVIES Don Duyns
REGIE-ASSISTENTIE Imane Dafer
PRODUCTIELEIDING Vera Vlot
ZAKELIJK LEIDING Najah Aouaki & Nasim Miradi
BUREAUREDACTIE Anne van der Klift
MARKETING Dieke van der Spek
GRAFISCH ONTWERP Joost de Haas, Maartje de Groot
TECHNIEK Marco Steenks, Diederik Scholten
MET DANK AAN Wilko Sterke

Melk & Dadels is een coproductie van ROSE stories en Stichting Daria Bukvić, in alliantie met Het Nationale Theater
Melk & Dadels werd mede mogelijk gemaakt door:
Share the love

Lees meer over...

Meer voorstellingen

Scroll naar boven