Search
Close this search box.
Fadua El Akchaoui
Maker

Fadua El Akchaoui

In 2018-2019 stond Fadua El Akchaoui op de planken voor ROSE stories’ & Stichting Daria Bukvić’ Melk & Dadels. Sindsdien zag je Fadua terug bij verschillende projecten van ROSE, zoals Writersroom en ROSE Comedy Night. In 2021 produceerde ROSE stories Fadua’s eerste lange theatersolo: Wrak.

Foto: Mounir Raji


Fadua werd geboren in Alblasserdam, maar is inmiddels woonachtig in Rotterdam. Als actrice heeft ze veel ervaring met spel, comedy en film, maar daarnaast is ze ook druk met scenario en regie. Ze speelde onder andere voor Maas Theater & Dans en DEGASTEN.

Daarnaast heeft ze verschillende eigen voorstellingen gemaakt zoals Revolutie en Black Privilege, die te zien was op het Amsterdam Fringe Festival. Met Nasrdin Dchar maakte en speelde ze de voorstelling Mabrouk. Fadua heeft de opleiding tot docerend theatermaker gevolgd aan de Amsterdamse Hogeschool.

“Ik voel een sterke noodzaak om te maken. Ik wil graag mensen prikkelen en aan het denken zetten over maatschappelijke thema’s.”

Bij ROSE was Fadua onderdeel van Melk & Dadels en natuurlijk haar soloshow Wrak, een wervelende solo vol humor, zelfspot en kritiek.

Fadua schrijft ook voor film en tv. Eerder resulteerde dit onder andere in de film Meskina, een coproductie van ROSE stories, en Zina, de tv-serie gebaseerd op Melk & Dadels. Als regisseur regisseert ze voor onder meer de series Meer Soundos en Vakkenvullers.

WRAK met Fadua el Ackchaoui
Wrak. Foto: Mark Bolk
Share the love

Lees meer over...

Meer makers

Scroll naar boven