Programma

Spiegels & Ramen

Kunstproject dat verhalen van Haagse gezinnen een podium geeft

In ons land zijn 939.000 arme Nederlanders. Alleen al in Den Haag leven meer dan 51.000 inwoners in armoede, waarvan ongeveer 15.000 kinderen. Met Spiegels & Ramen wil ROSE academy het gesprek over armoede starten. Want armoede gaat verder dan cijfers, het gaat ook over persoonlijke verhalen, gevoelens en ervaringen. ROSE academy gaat op zoek en laat deze verhalen de inspiratie vormen voor een kinderboek.

Achtergrond

Vooral kinderen zijn de dupe van het leven in armoede. Dit heeft vaak sociale uitsluiting tot gevolg. Opgroeien in armoede heeft bijna altijd psychische en sociale gevolgen die niet onderschat moeten worden. Met de creatie van dit boek wil Spiegels & Ramen armoede bespreekbaar maken. Het boek biedt handvatten voor kinderen en ouders om te reflecteren op hun vooroordelen over armoede en dient tevens als waardevolle bron van steun.

Spiegels & Ramen

Tien gerenommeerde verhalenvertellers geven een podium aan kwetsbare Haagse gezinnen in de vorm van een kinderboek. Hun verhalen fungeren enerzijds als spiegels: ze bieden herkenning. Anderzijds zijn het ook ramen: mensen die niet in armoede leven kunnen op deze manier kennismaken met een compleet andere wereld.

Doel

ROSE academy wil dat alle basisscholen in Den Haag een aantal exemplaren van dit boek ontvangen. Belangrijk is dat het boek óók mee naar huis genomen wordt: zo worden de verhalen met ouders, broers en zussen gedeeld, en kunnen ze inspiratie bieden. Daarnaast kunnen de verhalen, net als op school, dienen als tool om bewustwording te creëren en armoede bespreekbaar te maken.

Inhoudelijk en/of financieel bijdragen?

Wil je helpen om ervoor te zorgen dat ieder kind in Den Haag deze belangrijke verhalen te horen krijgt? Stuur een mailtje naar academy@rosestories.nl. Wij gaan graag met jou in gesprek! 

Spiegels & Ramen is een samenwerkingsproject tussen ROSE stories, Impactmakers, Gemeente Den Haag en Stichting Leergeld
De programmapartners van Spiegels & Ramen zijn:
Share the love

Meer programma's

Scroll naar top