Portret Sharid Alles
Maker

Sharid Alles

Kinderboekenschrijver worden, het is al haar droom sinds ze zelf kan lezen. Met de publicatie van Rocca en het geheime toverrecept wordt die droom werkelijkheid.

Over Sharid

Sharid Alles (1980) wordt geboren in India en komt na haar adoptie als baby in Nederland terecht. Als kind is ze altijd al bezig met schrijven en na de middelbare school besluit ze dan ook de hbo-studie Nederlands tekstschrijven te volgen. Eenmaal afgestudeerd gaat ze in eerste instantie aan de slag als webredacteur, maar al snel rolt ze de mediawereld in en wordt ze gegrepen door het radiovirus.

Carrière

Als radiomaker werkt Sharid eerst voor FunX, waar ze de basis van het vak leert. Daarna slaat ze haar vleugels uit en werkt ze voor NPO Radio 1, 3FM, NPO Radio 2 en NPO Radio 6. Na een aantal jaar als maker te hebben gewerkt, keert ze in 2015 terug naar FunX als programmaleider. Dit is ook de periode dat haar oude liefde weer de kop opsteekt: Sharid doet om het schrijven weer wakker te kussen, een cursus kinderliteratuur aan de Schrijversvakschool en realiseert zich direct dat schrijven nog steeds haar eerste en grootste liefde is. Naast haar werk als programmaleider bij FunX, schrijft ze het boek Rocca en het geheime toverrecept, dat in het voorjaar van 2018 bij ROSE stories verschijnt. 

In dezelfde periode als haar debuut uitkomt, maakt Sharid de overstap naar NPO 3FM waar ze de functie van zendermanager krijgt. Opnieuw verdwijnt het schrijven naar de achtergrond, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. In het voorjaar van 2022 verschijnt het tweede Rocca-boek: Rocca en de verdwijning van Oma Sala. Met dit boek hoopt Sharid dat lezers de stoere en gevoelige Rocca, haar chaotische vriendje Mounir en natuurlijk de nuchtere en slimme Oma Sala definitief in hun harten sluiten.  

Foto: Hilde Harshagen

Lees meer over...

Share the love

Meer makers

Scroll naar boven