portret ody en marieke
Maker

Ody Neisingh en Marieke Visser

Willen samen écht impact maken en stereotype ideeën over vrouwen en mannen doorbreken.

Over Ody en Marieke 

Marieke Visser (1984) is ervan overtuigd dat de wereld er beter van wordt wanneer meer vrouwen hun plek innemen. Als ondernemer en schrijver houdt zij zich bezig met diversiteit & inclusie en vrouwelijk leiderschap. Zo ontstond het idee voor het kinderboek Mama is minister-president. Als voetballiefhebber kon een vervolg over vrouwelijke profvoetballers niet uitblijven.    

Toen zij in contact kwam met Ody Neisingh (1980), sloegen ze al snel de handen ineen. Al jaren werkt Ody in de coulissen van het Haagse Binnenhof als lobbyist voor vrouwenrechten, momenteel namens Women INC. Ze schreef drie boeken en was vaste columnist voor dagblad de Pers. ‘Mama is profvoetballer’ is haar tweede kinderboek in de reeks, dat afrekent met stereotype rolpatronen voor meisjes en jongens. 

Mama is minister-president

In 2021 bracht ROSE stories in verkiezingstijd Mama is minister-president uit, geschreven door Ody en Marieke. Het boek leest als een spannend avontuur, met een educatief politiek randje en een vleugje activisme.

Mama is profvoetballer

In juni 2022 brengt ROSE stories tijdens het EK vrouwen voetbal Mama is Profvoetballer uit. Een spannend verhaal over de avonturen van Naomi in de belangrijkste voetbalfinale van het jaar. Voor alle voetbalfans van Nederland!   Lees meer over...

Share the love

Meer makers

Scroll naar boven