Search
Close this search box.
NadiaMeezen
Maker

Nadia Meezen

Illustrator – animatie designer – filmmaker

Over Nadia

Nadia Meezen (1993) is illustrator en designer van animatieseries en films.

Opgroeiend in de jaren 90 met een rijke mix aan culturen zag ze niet veel beelden in boeken en op televisie waar ze zich in kon herkennen. Van jongs af aan ontwikkelde ze een liefde voor tekenen en verhalen schrijven en hierin vond ze een manier om kleur te geven aan de overwegend witte wereld om haar heen.

In 2014 behaalde ze haar BA in Animatie aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam, met de door haar geregisseerde film Beren op de Weg, die wereldwijd vertoond werd. Sindsdien is ze actief als character en background designer voor animatieseries en films. Over de jaren werkte ze onder andere aan FX’s Little Demon, Vos en Haas, Pim & Pom in het Museum, Knofje en Mattel’s Wellie Wishers. 

Daarnaast is ze de illustrator van de feministische en inclusieve ‘Mama is…’ kinderboeken reeks van ROSE stories.

Met haar werk zoekt ze op humorvolle wijze het bijzondere op in alledaagse situatie en wil ze zorgen dat alle kinderen zich gerepresenteerd voelen en weten dat ze ertoe doen. 

Mama is Minister-president

Nadia is de illustrator van het spannende kinderboek Mama is Minister-president, geschreven door Ody Neisingh en Marieke Visser. Het boek werd in 2021 door ROSE stories uitgebracht

Lees meer over...

Share the love

Meer makers

Scroll naar boven