Search
Close this search box.
Portret Rianne van Duin
Maker

Rianne van Duin

Ontwerper, gespecialiseerd in pop-up design en paper engineering

Als klein kind knutselde Rianne van Duin hele werelden van papier in elkaar. Na haar afstuderen aan de Design Academy Eindhoven heeft ze zich gespecialiseerd in pop-up design en paper engineering. Haar werk is (voor) klein en groot: van interactieve kinderboeken tot levensgrote pop-up theaterdecors, in opdracht van o.a. Querido, Hema en de Fiep Westendorp Foundation.

Voor en met kinderen 

Naast ontwerpen vóór kinderen werkt Rianne veel en graag mét kinderen, omdat die haar blijven inspireren en fascineren. In de activiteiten die ze ontwikkelt voor bijv. Cinekid, Kinderboekenmuseum en Into the Great Wide Open, geeft ze richting en kaders maar vooral ook ruimte voor eigen invulling. Hierdoor zijn de ervaring en het resultaat steeds weer een verrassing.

Het ANDERE KOEK boek

Rianne van Duin en Mirjam Marks hebben in samenwerking met Stichting de Vrolijkheid bij 16 gezinnen thuis op 5 azc’s samen met kinderen en hun ouders mogen koken en animatiefilmpjes gemaakt. Mirjam leerde de lievelingsgerechten en traktaties uit het land van herkomst maken en heeft alles vastgelegd op foto en film. Rianne maakte samen met de kinderen animatiefilmpjes die de verhalen bij de gerechten verbeelden. Jonah Freud heeft de recepten zo opgeschreven dat iedereen ze thuis kan maken. De recepten, verhalen en het beeldmateriaal werden gebundeld in het familie-kookboek Het ANDERE KOEK boek, wat in 2021 bij ROSE stories is uitgegeven. 

Lees meer over...

Er is een probleem met het laden van de artikelen.

Share the love

Meer makers

Scroll naar boven