ramona treffers
Maker

Ramona Treffers

Maakt werk vol dromerige en magische illustraties, waarin kleur en licht een belangrijke rol spelen.

Over Ramona

Illustrator Ramona Treffers is voor ROSE stories aan de slag gegaan om Hoekjes van geluk tot leven te brengen. Haar werk zit vol dromerige en magische illustraties, waarin kleur en licht vaak een belangrijke rol spelen. Normaal werkt Ramona vooral aan illustraties voor animatiefilms en games. Het maken van een boek is echt weer iets anders, vindt ze. “Je moet niet alleen rekening houden met het verhaal an sich, maar ook met het feit dat er tekst in jouw illustraties worden geplaatst.”

Fantasiewerelden

Treffers herkent zich enorm in het verhaal van Sam in Hoekjes van geluk. Het gevoel van een beetje ‘bleh’ thuiskomen, om vervolgens op zoek te gaan naar fijne plekjes en je fantasie er helemaal op loslaten. Ze vond het als kind ook leuk om fantasiewerelden te creëren. In feite doet Ramona dat nog steeds met het illustreren. Dat vindt ze ook het leuke eraan: alles kan.

Het creatieve proces

Ramona’s creatieve proces begint meestal met het maken van enkele schetsen in haar schetsboek. “Gewoon wat ideeën uitwerken, vooral wat betreft de karakters. Zo ben ik voor Hoekjes van Geluk eerst begonnen met een schets van Sam. Ik had wel een beetje een idee hoe hij eruit moest komen te zien – een stoer jongetje en een echte onderzoeker die graag op expeditie gaat – maar in de praktijk is het vaak 300 keer tekenen, uitgummen en nog een keer tekenen.”

Meer werk van Ramona


Naast Hoekjes van Geluk werkt(e) Ramona aan diverse animatiefilms zoals Vrije Vogel (2016) en Camouflage (2019). Ze studeerde in 2012 als illustrator af aan de AKV St. Joost in Breda, waar zij een nominatie voor de Sint Joostpenning ontving voor haar afstudeerproject De Weg Terug. In de toekomst hoopt Ramona verder te kunnen met zowel het illustreren voor animatiefilms en games als voor kinderboeken.

Lees meer over...

Share the love

Meer makers

Scroll naar boven