Naomi Grant 1 1
Maker

Naomi Grant

Naomi Grant is een persoonlijke, motiverende, soms shockerende, docerende en altijd eerlijke schrijvende performer. Ze praat graag over onderwerpen waar men niet graag over praat.

Over Naomi

Haar ongeremdheid heeft haar al op plekken gebracht als IFFR Black Rebels, 3FM, de Rotterdamse en Amsterdamse Schouwburg, Mag het licht aan festival, ABN Amro en de Bijenkorf.

Naomi gaat ook graag de uitdaging aan door in opdracht te schrijven voor bijvoorbeeld FunX en Scotch&Soda, live een evenement in spoken word samen te vatten zoals de LHBTQI+-talkshow FRESH of door een persoonlijke tekst te schrijven voor een jarige, zwangere of medewerker van het jaar. Haar teksten zetten aan tot nadenken en dialoog, want Naomi vindt: “To heal the world, we first have to heal ourselves” (Michael Jackson).

Workshopsvoor jongeren

Naast zelf schrijven en optreden, geeft Naomi ook workshops creatief schrijven voor (voornamelijk) jongeren tussen 12 en 21 jaar. Ze vindt het belangrijk dat jongeren zich al vroeg leren uiten op een creatieve manier. Ze heeft gemerkt dat het de jongeren meer zelfvertrouwen geeft en het daardoor makkelijker wordt om over taboe onderwerpen te praten.

Queer in het licht

Op paarse vrijdag 2021 bracht ROSE stories Queer in het licht uit, het debuut van Naomi, met bijdragen van Rashida Moentadj, Rubaina Bhikhie en illustrator Nazrina Rodjan, vol verhalen over liefde, over pride, over het leven vieren, over helpen en doorgeven. Maar bovenal: over groots dromen en alles voor elkaar krijgen.

Lees meer over...

Share the love

Meer makers

Scroll naar boven