Search
Close this search box.
Nieuws

Steun ons: De harten­ketting van meester Rumi

Laat kinderen kennismaken met de wondere wereld van gedichten!

De hartenketting van meester Rumi laat kinderen kennismaken met de wondere wereld van poëzie en dichten, een van de mooiste manieren om verhalen te vertellen! Help jij mee dit boek te realiseren?

De hartenketting van meester Rumi laat kinderen kennismaken met de wondere wereld van poëzie en dichten, een van de mooiste manieren om verhalen te vertellen! Help jij mee dit boek te realiseren? 

Gedichten prikkelen fantasie en creativiteit, en kunnen van jongs af aan al gelezen en geschreven worden. Met het boek De Hartenketting van meester Rumi willen wij ervoor zorgen dat alle kinderen in Nederland en België zelf gaan dichten en leren om verhalen te vertellen vanuit het hart. In de schoolklas, maar ook daarbuiten. Een hartenketting voor iedereen!

Rijm en woordritme zijn goed voor de taalontwikkeling en zorgen ervoor dat kinderen sneller leren lezen. En, heel belangrijk: als kinderen zelf dichten, leren ze op een speelse manier hun gevoelens onder woorden te brengen. Een les voor het leven.
Het verhaal is geschreven, de prachtige illustraties zijn gemaakt en er ligt een dummy klaar. Om het boek daadwerkelijk te realiseren, hebben we jouw hulp nodig. Het bedrag wordt besteed aan de drukkosten én verspreiding van dit belangrijke en supermooie boek.

Over het boek


Meester Rumi, de allerleukste meester die er bestaat, draagt aan het begin van elke schooldag een gedicht voor. De kinderen vinden het prachtig! Ze willen zelf ook graag een keer een gedicht schrijven. Meester Rumi vindt dat een goed idee: je kunt er namelijk al je gevoelens en gedachten in kwijt. Ze gaan aan de slag en schrijven hun gedichten op papieren hartjes. En voor ze het weten, inspireren meester Rumi en zijn klas kinderen over de hele wereld om te gaan dichten!
De hartenketting van meester Rumi is geschikt om voor te lezen én heel leuk voor kinderen die net leren lezen en schrijven.

" Door gedichten durf ik dingen beter te zeggen. Alsof de pen voor me praat en alles kan uitleggen."

Over de auteurs

Hasna Elbaamrani is programmamaker in Amsterdam. In die rol organiseert zij programma’s waarin verschillende sociaal-maatschappelijke thema’s centraal staan. Daarnaast ontwikkelt zij educatief materiaal voor onderwijsinstellingen. Met Lisa Boersen schreef zij haar eerste kinderboek ‘Duizend-en-één paarse djellaba’s’ (juni 2020). Dit boek won een Vlag en Wimpel (categorie: tot zes jaar) en staat in de Prentenboek Top10 van 2022.

Atta de Tolk is een schrijver, spoken-word artiest en verhalenverteller. Geboren in Syrië en op jonge leeftijd gevlucht naar Nederland. Hij treedt veel op als woordkunstenaar bij congressen en bijeenkomsten. Atta geeft rap en dichtworkshops aan kinderen en jongeren. Het is zijn missie om mensen met elkaar te verbinden door verhalen en woordkunst. www.attadetolk.nl

Christina Rosalia is illustrator, digitaal vormgever en ondernemer.
Opgegroeid in een creatief gezin was ze altijd bezig om dingen te maken en dat is nooit meer gestopt. Als klein kind was ze al gek op illustraties, prentenboeken kwamen in haar fantasie helemaal tot leven. Afgelopen jaren is Christina intensief bezig met kinderen en diversiteit. Met haar illustraties wilt ze zoveel mogelijk allerlei stereotypen in onze samenleving doorbreken.

Lees meer over...

Share the love

Meer spotlights

De Brieven van Mia
  • Nieuws
Prinses Arabella afgelast 1 1
  • Nieuws
The Ozard of Wiz
  • Nieuws
Scroll naar boven