Nieuws

ROSE Kinderverhalen

Het Kinderverhalen-debuut van nieuw talent!

Met trots presenteren we drie debuterende auteurs en de realisatie van hun allereerste kinderboek: 
Sadaf Soloukey  Laila de Miranda  Nassira Rahmouni 

Deze boeken zijn ontsprongen vanuit de briljante geesten van onze creatieve makers, tijdens het volgen van het bijzondere programma Kinderverhalen van ROSE academy, waarbij de schrijvers volledig ondergedompeld werden in alles wat hoorde bij het schrijven van een boek. 

sadaf 3

Darya en de denkmachine van Sadaf Soloukey met illustraties van Shamisa DeBroey
Leeftijdsgroep: 7+

‘Wat is het hier nat!’ Plotseling staat Darya middenin de grote denkmachine die we allemaal in ons hoofd hebben zitten. Samen met Curio, de nieuwsgierigste walnoot ooit, gaat Darya op zoek naar antwoorden op haar vragen over die andere walnoot in ons hoofd: het brein. Hoe werken de hersenen? Waarom is Darya wie ze is? En werkt Darya’s walnoot in haar hoofd hetzelfde als die van haar moeder, die hersendokter is?

Schermafbeelding 2022 05 16 om 10.31.49

Dromenvanger van Laila de Miranda met illustraties van Sarah van Dongen
Leeftijdsgroep: 7+

Rudy is bijna jarig, maar in plaats van grote cadeaus wil hij liever mama terug. Nu zijn Rudy en haar groene tas onafscheidelijk en doet hij niets liever dan slapen. Daar is het namelijk altijd feest en is mama weer terug. Rudy bedenkt een plan: hij neemt mama gewoon vanuit zijn dromen mee terug naar huis. Met de juiste spullen moet dat lukken…

Schermafbeelding 2022 05 16 om 10.32.02

Kijk mam, zo doe je dat van Nassira Rahmouni met illustraties van Lisa van Winsen
Leeftijdsgroep: 7+

Sarahs moeder wil oma verrassen met een zelfgebakken taart.  Alleen zien de recepten in haar kookboek er hartstikke moeilijk uit. Ze durft niet meer. Sarah vertelt mama dat ze het toch moet proberen. Mama gaat aan de slag, maar het gaat steeds mis. De cake brandt aan, de slagroom stijft niet op en als de taart klaar is, is hij eigenlijk heel saai. Mama wil iedere keer opgeven, maar dan zegt Sarah ‘van proberen kun je leren’. Dat zeiden papa en mama ook altijd tegen haar toen ze leerde fietsen zonder zijwieltjes, het alfabet uit haar hoofd probeerde te leren en zelf haar veters probeerde te strikken. Zal het ze samen lukken om een heerlijke taart te maken? 

ROSE Kinderverhalen 

Kinderverhalen is een talentontwikkelingstraject van Stichting ROSE academy met als doel het kindermedialandschap in de categorie 4-12 jaar cultureel diverser en inclusiever te maken. Met een scherp oog voor talent selecteert ROSE academy nieuwe makers én verhalen die kinderen van alle achtergronden weten te bereiken, en waarin iedereen zich gerepresenteerd voelt. Het programma is speciaal opgezet voor talentvolle nieuwe auteurs, die nog niet eerder een boek hebben geschreven en daar misschien niet voor opgeleid zijn. Maar die wél een prachtig verhaal te vertellen hebben. Meer info over dit programma vind je hier.

Lees meer over...

Share the love

Meer spotlights

ROSEacademy kinderverhalentraject crop 2
  • Nieuws
Netflix samenwerking met ROSE stories
  • Nieuws
Scroll naar boven