Nieuws

Literaire pitch Kinderverhalen

Vijf opkomende auteurs pitchen hun idee voor een kinderboek

Wil jij als eerste de nieuwe verhalen horen, kennis maken met nieuw talent en een eventuele samenwerking met hen verkennen? Meld je dan nu aan voor de literaire pitch!

Op 20 april pitchen vijf opkomende auteurs hun idee en krijg jij als publiek als eerste een voorproefje van hun manuscripten en de kans deze uit te geven. Gedurende vier maanden hebben de talenten masterclasses en persoonlijke coaching gekregen van prominente namen uit het kinderboekenvak zoals Mylo Freeman, Rachida Lamrabet, Joan Windzak, Luna Wong Lun Hing & Ruth Bergmans.

Woensdag 20 april 2022
16:00 – 17:30 (aansluitend borrel)
Bleyenberg Den Haag (Grote Markt 10)

De literaire pitch is de afsluiting van het programma kinderverhalen van ROSE academy. Het programma heeft tot doel het huidige boekenaanbod voor kinderen van vier tot twaalf jaar inclusiever te maken. Daarnaast leiden we talentvolle, nieuwe auteurs op in het kinderboekenvak met de focus op meer diversiteit in personages en verhalen.

De deelnemende talenten zijn: Basak Layic, Femke Danse, Maryam Azdad, Nancy Bosmans en Souad Hatrouf

ROSEstories KVT collage Mailchimp

De roep om meer diversiteit en inclusie in kinderboeken klinkt steeds luider. Dat is niet zo gek: kinderboeken spelen van jongs af aan een grote rol bij het vormen van een positief zelfbeeld en een beeld van de buitenwereld. Juist daarom is een divers en inclusief kinderboekenaanbod cruciaal. In het huidige aanbod komen helaas nog te weinig (hoofd)personages van kleur voor en deze zijn vaak ook stereotiep. De vraag is er wel: kinderboeken als Idje wil niet naar de kapper, Tori, Waar is mijn Noedelsoep?!? en de Julian-reeks vinden gretig aftrek.

Kom ook naar de literaire pitch op woensdag 20 april en ontdek als eerste deze nieuwe stemmen en nieuwe verhalen die voortkomen uit het programma Kinderverhalen.

Share the love

Meer spotlights

NES Female Future Writing
  • Nieuws
ROSEacademy visual storytellers bg
  • Interview
ROSEacademy writersroom crop 1
  • Interview
Scroll naar boven