Nieuws

Nieuwe editie talkshow Neverending stories

Female Future Writing

In deze aflevering van de feministische boekentalkshow Neverending Stories gaat Rachida Lamrabet in gesprek met auteurs en experts over speculatieve literatuur. We gaan het hebben over de positie van Science Fiction en Fantasy in het literaire landschap, over dystopische romans en hoopvolle toekomstverhalen en over speculatieve literaire werken van vrouwelijke auteurs.

Het vetrekpunt is het boek Over Overmorgen waarin 10 hoopvolle toekomstverhalen gebundeld zijn van auteurs uit Nederland en Vlaanderen. Samen met Annelies Verbeke, Fiep van Bodegom en Mojdeh Feili ga nemen we de verhalen onder de loop en kijken we daarnaast ook met een kritische blik naar speculatieve werken van gerenommeerde schrijfsters als Octavia Butler en Margaret Atwood. We hebben het over het wereldbeeld dat er geschetst wordt, de impact van deze verhalen op ons en de boodschappen die erin verborgen liggen.

Datum: donderdag 12 mei | 19:30 – 21:00
Locatie: deBuren, Leopoldstraat 6, Brussel

NES Female Future Writing

Neverending stories is een grensoverschrijdend inclusieve talkshow van ROSE stories in samenwerking met deBuren. Een talkshow voor een nieuw en cultureel-divers publiek, niet alleen uit Nederland, maar ook België en zelfs de Nederlandse Antillen. In de talkshow worden recent verschenen boeken besproken die een nieuw licht werpen op thematiek die relevant is voor de superdiverse samenleving. Centraal staan de verhalen van biculturele schrijvers, met een focus op vrouwelijke schrijvers, als antwoord op de zeer actuele sociaal- ethische en maatschappelijke behoefte aan authentieke en van binnenuit vertelde verhalen die bijdragen aan betere representatie van de samenleving.

Neverending Stories is een initiatief van ROSE Stories, in samenwerking met deBuren, Writers Unlimited en Watershed en wordt mede mogelijk gemaakt door Literatuur Vlaanderen, het Prins Bernard Cultuurfonds, Fonds 21 en het Nederlands Letterenfonds.

Share the love

Meer spotlights

ROSEacademy visual storytellers bg
  • Interview
Karima Choukeri 1
  • Nieuws
ROSEacademy writersroom crop 1
  • Interview
Scroll naar boven