ROSE theater logo

Een overzicht van onze voorstellingen

RoseStories 233C web

Wanneer de 31-jarige Jason bij zijn onlangs gescheiden moeder Naomi
intrekt, wordt de stille, stadse buitenwijk heftig opgeschud. Jason heeft
waanbeelden, die hij bezweert door ’s nachts luidkeels te zingen en spullen in
de fik te steken. Voor hem is niets zo rustgevend als vuur.

Granm'ma van Wensley Piqué

In de intieme poppenvoorstelling GRANM’MA (‘oma’ in het Sranantongo) verbeeldt theatermaker Wensley Piqué de laatste dagen van zijn oma.

The Ozard of Wiz

Wat als je je niet thuis voelt in je eigen huis, bij je eigen familie, in je eigen stad en land? Als je nergens bij hoort, omdat je niet de jongen bent waar iedereen op had gehoopt. Omdat je zogenaamd niet man genoeg bent. Je wenst jezelf weg en door een kosmische ingreep wordt je opgetild door een storm en beland je in een wereld ver voorbij de regenboog.

Fadua El Akchaoui

In de bijzondere proeve Wij huilen samen barsten een man en een vrouw los in een verbale battle, waarin zij hun relatie uitvechten met inzet van alles wat op het toneel beschikbaar is. Ze vechten tot ze breken.

De Brieven van Mia

Een muzikale familievoorstelling, gebaseerd op het succesvolle boek van Astrid Sy, die gaat over wat oorlog met je doet en is een spannende, muzikale zoektocht.

Prinses Arabella: aangenamelijk!

Prinses Arabella: aangenamelijk! is een vrolijke en ondeugende voorstelling, waarin prinses Arabella een fantasiewereld vol muziek, poppenspel en prachtige beelden ontdekt. Beleef de avonturen van het eigenwijze prinsesje Arabella, bekend van de populaire prentenboeken van Mylo Freeman.

Fadua El Akchaoui in Wrak

Fadua El Akchaoui, bekend van de hitvoorstelling Melk & Dadels, neemt ons in haar allereerste soloshow onder regie van Daria Bukvić mee op een roadtrip door haar waanzinnige leven.

Moederziel poster

Op 21 oktober 2020 kwam Studio Figur met de digitale live-cinemavoorstelling MOEDERZIEL. Deze voorstelling is onderdeel van het Nieuwe Makers-traject dat Studio Figur doet bij ROSE stories.

Ssst! campagnebeeld

Samen met figurentheatergezelschap Studio Figur kwam ROSE stories in 2019 met haar eerste peutervoorstelling: Ssst!

Noumi, zusje zeven

Samen met regisseur Daniël van Klaveren en theaterauteur Jorieke Abbing zette stichting ROSE haar nieuwe personage Noumi op de planken. Noumi, zusje zeven gaat over een meisje dat op zoek gaat naar haar eigen plek in de wereld.

Melk & Dadels

In alliantie met Het Nationale Theater en in samenwerking met toneelregisseur Daria Bukvić en schrijver en ex-parlementariër Tofik Dibi maakten ROSE stories en Stichting Daria Bukvić de theatervoorstelling Melk & Dadels. De voorstelling ging in mei 2018 in première en was onderdeel van de officiële juryselectie van het Nederlands Theater Festival 2019.

Zien we jou snel in het theater?

Theater is vaak een plek om te ontsnappen aan het leven. Maar vaker dan soms is het ook een plek waar je het leven juist – pats! – recht in de ogen kijkt.

Scroll naar boven