Voorstelling

Noumi, zusje zeven

Op zoek naar haar eigen plekje in de wereld

Type

Muzikale familievoorstelling

Speelduur

50 minuten

Speelperiode

januari 2018 - februari 2019

Samen met regisseur Daniël van Klaveren en theaterauteur Jorieke Abbing zette stichting ROSE haar nieuwe personage Noumi op de planken. Noumi, zusje zeven gaat over een meisje dat op zoek gaat naar haar eigen plek in de wereld. De voorstelling ging op 4 februari 2018 in première in Theater de Meervaart in Amsterdam en speelde in seizoen 2017-2018 en 2018-2019 in theaters door heel Nederland.

De stoere Noumi is de jongste van een gezin met zeven dochters. In hun krappe huis is er geen eigen plek voor haar, en als jongste mag ze ook nooit met haar eigenzinnige oudere zussen meedoen. Op een dag is Noumi het zat. Ze verlangt naar iets van haar alleen. Iets dat helemaal van haar is en van niemand anders. Totdat ze op een dag in het speeltuintje voor haar huis een gewond vogeltje vindt…

Deze vrolijke en muzikale familievoorstelling gaat over het buitenbeentje van de familie, de zoektocht naar je eigen plek en een bijzondere vriendschap tussen mens en dier. Noumi, zusje zeven wordt gespeeld voor kinderen van 5 jaar en ouder, maar is met haar humor en muziek waar je onmogelijk bij op je theaterstoel kunt blijven zitten ook heel leuk voor kinderen van 8, 9 of 89 jaar oud!

Veel grappen en typetjes zijn ook voor volwassenen geestig. Die lachen soms nog harder dan de kinderen.

Foto’s: Casper Koster

Het verhaal van Noumi, zusje zeven is vormgegeven door regisseur Daniël van Klaveren, schrijver Jorieke Abbing en hun artistieke team. Daniëls hart ligt bij het jeugdtheater, waar hij speelse, muzikale en inhoudelijke voorstellingen maakt over mensen die net even anders zijn dan anderen en zoeken naar hún plek in de wereld. Jorieke heeft een levendige, hedendaagse tekst geschreven over een onafhankelijk meisje dat graag mee wil tellen in de wereld.

Met het spel van acteurs Kyra Bououargane en Myrthe Huber (die beiden Noumi en haar zussen spelen) en de muziek die Kyra en muzikale duizendpoot Nathan Klumperbeek gecomponeerd hebben en op het podium ten gehore brengen, komt het verhaal tot leven in een fantasievolle mix van beeld, tekst en muziek, mede door het levendige poppenspel onder leiding van regie-assistent Noufri Bachdim.

Credits

TEKST Jorieke Abbing
REGIE Daniel van Klaveren
SPEL EN MUZIEK Kyra Bououargane, Myrthe Huber en Nathan Klumperbeek
COMPOSITIE EN LIEDTEKSTEN Kyra Bououargane en Nathan Klumperbeek
VORMGEVING Marlies Schot
REGIE-ASSISTENT/COACHING POPPENSPEL Noufri Bachdim
LICHTONTWERP Wilfred Loopstra
PRODUCTIELEIDING Fleur Feij
TECHNIEK Peter Goudswaard

Noumi, zusje zeven werd mede mogelijk gemaakt door:
Share the love

Lees meer over...

Meer voorstellingen

Scroll naar boven