Voorstelling

Moederziel

Live-cinema vertelling met acteurs, poppen, miniatuurwerelden en muziek

Type

Live-cinema

Speelduur

25 minuten

Speelperiode

oktober 2020 en mei 2021

Op 21 oktober 2020 kwam Studio Figur met de digitale live-cinemavoorstelling Moederziel. Deze voorstelling is onderdeel van het Nieuwe Makers-traject dat Studio Figur doet bij ROSE stories.

In het holst van de nacht ontwaakt de ziel van Alma. Ze ziet de nog zichtbare maskerafdrukken in Alma’s gezicht, de verkrampte spieren van een lange dienst in het ziekenhuis en een traan die van haar wang op het kussen glijdt. Ze voelt Alma’s gemis. Het gemis van de aanraking van haar moeder. Een troostende knuffel of een bemoedigende aai over haar rug. Ze weet wat ze moet doen en gaat op zoek naar Moederziel.

Wanneer mensen in slaap vallen, ontwaken hun zielen. En terwijl hun dromen langzaam vorm krijgen, begint de reis.

“Een hoopvolle, verstilde voorstelling over verbondenheid op afstand.”

Foto’s: Lester Kamstra

Met Moederziel maakt Studio Figur in samenwerking met filmmakers een poëtische live-cinemavoorstelling die je meeneemt op een zoektocht naar troost zonder aanraking. Een beeldende en filmische vertelling met acteurs, poppen, miniatuurwerelden en muziek die je online kunt bekijken vanuit de veiligheid van je eigen huis. Mensen die Ssst! of Held hebben gezien, weten dat je een beleving te wachten staat met droomachtige beelden, vernuftige technieken en betoverende muziek. Moederziel is tekstloos en daarom Language No Problem (LNP).

“Wat een mooi werk! Als zorgverlener in een verzorgingstehuis voor ouderen, die nu niet naar haar mama kan om haar gezondheid veilig te stellen, kwam dit op een bijzonder mooie manier binnen. Ik vond er steun in. Knap gedaan.”

Credits

SPEL Nina-Elisa Euson & Pluck Venema
ARTISTIEKE LEIDING EN REGIE Noufri Bachdim
FILMREGIE Aidan Vernee
POPPENBOUW Pluck Venema
MUZIEK Sebastiaan Bax
VORMGEVING Yannick Verweij
FILMTECHNIEK Lester Kamstra
TECHNISCHE PRODUCTIE Marco Steenks
TECHNIEK Allard Vonk
ZAKELIJKE LEIDING Vera Vlot & Joeri van Spijk
PUBLICITEIT WildChild Agency
BEELD Djenné Fila
MET DANK AAN Het Huis Utrecht, Feikes Huis, Maloney Amsterdam, Cultuur Innovatiefonds, Provincie Utrecht, Heleen van den Reek, Noortje Sanders

Moederziel werd mede mogelijk gemaakt door:
Share the love

Lees meer over...

Meer voorstellingen

Scroll naar boven