Nieuws

Presentatie Writersroom

Vijf opkomende makers pitchen hun idee voor een theatervoorstelling

ROSE stories presenteert in samenwerking met Het Nationale Theater de Writersroom. Het event waarbij talentvolle makers, gecoacht door professionals, hun idee in ontwikkeling presenteren.

Deze keer zullen Lev Avitan en Nabil Tkhidousset, Nilay Ceber en Shabnam Baqhiri hun idee voor een theatervoorstelling pitchen en worden enkele scènes uit hun scripts live voorgelezen door acteurs.

Ya Abbi – Lev Avitan en Nabil Tkhidousset
Ya Abbi is een two-man show over de relatie tussen een afwezige vader en een verlaten zoon die elkaar na twintig jaar weer ontmoeten. Samen zijn ze op zoek naar manieren om hun problematische situatie te overstijgen en oud trauma te helen.

Helena/Gül – Nilay Ceber
Toen het tijd werd om te trouwen, kwamen vele koningen en prinsen om haar hand vragen, of zonden afgezanten om dat in hun plaats te doen. Verschillende reizen werden ingezet en een huwelijk voltrokken. Zonder toestemming. Een eeuwenoude tragedie, met verhalen van nu. Of een eeuwenoud verhaal, met de tragedie van nu?

Snijden – Shabnam Baqhiri
Snijden gaat over Sami, Maryam, Amir en Saida, die alle vier afgestapt zijn van de islam. In deze voorstelling zie je hoe zij allemaal verschillend omgaan met de problemen en vooroordelen waar ze als ex-moslims mee te maken krijgen. Daarnaast leren we Henk en Ingrid kennen en zien we hun kijk op dit onderwerp. 

Tijdens de Writersroom draait het allemaal om interactie: als publiek geef je actief input op de ideeën en scripts. Zo draag je op een prachtige manier bij aan de ontwikkeling van deze talentvolle makers en hun concepten. Meld je aan via de knop hieronder. Toegang is gratis.

Maandag 9 mei
19:30 – 21.00 uur
Theater aan het Spui

Share the love

Meer spotlights

NES Female Future Writing
  • Nieuws
ROSEacademy visual storytellers bg
  • Interview
ROSEacademy writersroom crop 1
  • Interview
Scroll naar boven