Search
Close this search box.
Interview

Meet the illustrator – Soña Lee

De illustrator van MAAN

De poster van MAAN is ontworpen door Soña Lee. Wie is ze? Wat was haar inspiratie? En wat hoopt ze te bereiken met haar illustraties? Je leest het hier!

Wie ben je en wat is je achtergrond?

Ik ben Soña, een freelance illustrator woonachtig in Rotterdam. Ik kom oorspronkelijk uit Seoul. Ik richt me vooral op het ontwerpen van personages, waarbij ik speelse en humoristische elementen gebruik om verhalen over te brengen via mijn kunst.

Wanneer en hoe heb je je passie voor tekenen/illustreren ontdekt?

Ik ontdekte mijn passie voor kunst al vroeg, maar na mijn studie voelde ik me meer aangetrokken tot het tekenen van inventieve personages en meeslepende verhalen.

Wat was de inspiratie achter de illustratie van MAAN?

MAAN’s illustratie toont twee kinderen die in de ruimte naast de maan zweven voor het eerst leren om zich aan te passen aan de zwaartekracht. Door elkaar te helpen leren ze al snel om vrij door de ruimte te lopen, helemaal klaar voor een kosmische verkenningstocht.

Wat hoop je te inspireren of te bereiken met je illustraties? Is er een droomproject waar je aan zou willen werken?

Naast illustreren is het mijn doel om verwondering en creativiteit te inspireren bij degenen die met mijn werk in aanraking komen. Ik wil mijn fantasierijke universum delen en anderen aanmoedigen om hun creativiteit en nieuwsgierigheid te verkennen. Een droomproject is het creëren van kunst voor virtuele werelden in games of een grootschalige openbare kunstinstallatie, waarbij mijn fantasiewereld wordt omgezet in een tastbare ervaring.

Volg haar op instagram @sonalee_rgb

Lees meer over...

Share the love

Meer spotlights

Schermafbeelding 2022 05 30 om 14.13.39
  • Nieuws
RB210321 RoseStories 0643WEB
  • Nieuws
Scroll naar boven