Search
Close this search box.
Mylo Freeman
Maker

Mylo Freeman

Mylo Freeman is van Nederlands/Amerikaanse afkomst en groeide op in Den Haag. In Amsterdam doorliep ze de Gerrit Rietveld Academie waar ze afstudeerde in de richting illustratie. Na een korte zangcarrière en de geboorte van haar oudste zoon pakte ze het illustreren weer op en begon met het tekenen voor kinderen. 

Mylo’s eerste prentenboek Potje! ontving meteen de Kiekenboekprijs. Inmiddels heeft Mylo zo’n 60 prentenboeken op haar naam staan waaronder ook haar reeks over het donkere prinsesje Arabella. Met de Prinses Arabella-reeks vult ze een hoognodige niche, namelijk prentenboeken met meer diversiteit! Prinses Arabella heeft niet alleen geleid tot inmiddels 14 prentenboeken, maar ook een poppenserie, een app en een theatervoorstelling. 

ROSE stories loopt al jaren rond met plannen voor een theateradaptatie van Prinses Arabella. Na het lezen van de boeken wisten we meteen dat we dit personage groots neer willen zetten. Dit gaat gebeuren in de vrolijke, muzikale familievoorstelling Prinses Arabella: aangenamelijk!

Share the love

Meer makers

Scroll naar boven