Search
Close this search box.
Joris van Veldhoven
Maker

Joris van Veldhoven

Joris van Veldhoven ontwerpt toneelbeeld, kostuums en poppen. Dit deed hij al voor talloze theatervoorstellingen, variërend van kleine tot (hele) grote producties. Hij ontwerpt ook het decor, de kostuums en de poppen voor Prinses Arabella: aangenamelijk!

Foto: Willem van Walderveen
 

Joris studeerde Theatervormgeving aan De Theaterschool te Rotterdam en deed daarna werkervaring op bij verschillende musicals en theaterproducties waaronder Legally blonde van Albert Verlinde Entertainment en Sunjata, een heldenepos uit Afrika geproduceerd door het Vondelpark te Amsterdam. Hij leerde het vak in de praktijk van Arno Bremers, kostuum- en decorontwerper. Tijdens deze periode verleende hij zijn medewerking aan diverse producties waaronder Nijntje de musical, Shrek de musical, De Jantjes, HEMA de musical en Dik Trom, de vetste musical van het jaar. Voor Dik Trom was hij naast assistent decorontwerp ook verantwoordelijk voor het poppenontwerp en de realisatie.

Inmiddels heeft Joris talloze producties op zijn naam staan op het gebied van decor- en kostuumontwerp waaronder: Evita, Sprookjessprokkelaar de musical, Nonsens, Liesbeth List, Dolfje Weerwolfje, The full monty, The mousetrap en vele anderen.

Share the love

Meer makers

Scroll naar boven