Search
Close this search box.
Jasper Verheugd
Maker

Jasper Verheugd

Als schrijver en regisseur maakte Jasper Verheugd onder meer spannende theatervoorstellingen rondom populaire boekenpersonages, waaronder Pippi Langkous, Pluk van de Petteflet en Dolfje Weerwolfje. Nu is het de beurt aan Prinses Arabella, voor ROSE stories’ Prinses Arabella: aangenamelijk!

Jasper studeerde aan het Rotterdams Conservatorium en de Muziektheateropleiding aan het Fontys Conservatorium. Zelf speelde hij in verschillende musicals, maar ook in televisieseries, zoals Costa. Jasper was acht jaar Creative Director voor het mediabedrijf Studio100. Hier schreef en regisseerde hij talloze voorstellingen en televisieseries. Tevens is hij een van de bedenkers van Het huis Anubis alsook van de superheldin Mega Mindy. Verder regisseerde en/of schreef Jasper theatervoorstellingen voor onder meer De Efteling, Bos Theaterproducties en het Theaterhotel in Almelo.

Entertainment en diepgang zijn in Jaspers producties geen tegenstellingen. In Dolfje Weerwolfje en Foeksia de miniheks gingen polarisatie, angstpolitiek en nepnieuws hand in hand met toverdrankjes, geesten en spreuken. 

In 2008 ontving Jasper een nominatie voor een Musical Award voor de regie van de musical Pinokkio en in 2015 voor de regie van Vijftig tinten de parodie.

Bij ROSE stories schrijft en regisseert Jasper Verheugd Prinses Arabella: aangenamelijk!

Share the love

Meer makers

Scroll naar boven