Search
Close this search box.
Alexander Wolff
Maker

Alexander Wolff

Alexander Wolff (1986) is een acteur, regisseur en zanger. Geboren in Jakarta, wonend en werkend in Amsterdam. In 2022 speelt Alexander in ROSE stories’ Prinses Arabella: aangenamelijk! de rollen van moeder, prinses Sophie en Lakei.

Foto: Roeltje van de Sande-Bakhuyzen
 

Alexander studeerde in 2008 af aan de Toneelacademie Maastricht. Sindsdien speelde hij o.a. bij Toneelgroep Maastricht, Theatermakers Het Filiaal, DNA (De Nieuw Amsterdam), Theaterfestivals Oerol, Over ’t IJ en de Parade, en TheaterMakers Radio Kootwijk. Voor televisie speelde Alexander in series als Deadline, Pauwen & reigers, Spangas, GTST, Flikken Maastricht, CMC en Vrienden zonder grenzen.

Alexander is naast acteur ook regisseur.  Zo heeft hij o.a. de korte film Vast geschreven en geregisseerd. Deze won een Special Mention op het One Reeler festival in Los Angeles. Verder deed hij regie-assistentie bij Jon Karthaus voor de serie All-in Kitchen en bij Eddy Terstall voor de speelfilm Alberta. Voor deze film heeft hij bovendien samen met Daniël Lohues de titelsong gemaakt en gezongen. Momenteel ontwikkelt Alexander samen met schrijver Gustaaf Peek een filmscript voor de speelfilm Bloedgoud, over de grootste juwelenroof in de Nederlands-Indische geschiedenis.

Share the love

Meer makers

Scroll naar boven