Als dochter van een Chinees-Indisch restauranthouder zag ze dagelijks de borden met babi pangang en foe yong hai voorbijkomen. Als tiener was ze vaak in de keuken te vinden en stond ze haar moeder bij tijdens het koken, waardoor haar moeders specialiteiten in haar geheugen staan gegrift. Nu tekent Julie die bijzondere gerechten op, net als die van 19 andere Chinese moeders.
Boek • Kookboek
Maancake & Jasmijn
Wat is het geheim van een heerlijke noedelsoep? Wanneer eet je Chinese maancakes? Welke verschillende dumplings zijn er en hoe vouw je ze? Wat is het lievelingsgerecht van theesommelier Amanda Yiu en hoe maak je het prijswinnende dessert van chefkok Eveline Wu?
▬
Maancake & Jasmijn – 100 geheime recepten van Chinese moeders is een uniek kook- en verhalenboek waarin de persoonlijke verhalen en lievelingsgerechten van twintig Chinese Nederlanders en hun moeders centraal staan.
Authentieke recepten, afkomstig uit alle windstreken van China, worden vervlochten met culinaire herinneringen.
Samen vormen ze dit heerlijke naslagwerk, en een ode aan alle Chinese moeders in Nederland.
Productdetails
- Auteur(s)
Julie Ng • Maria Lam
- Illustrator(s)
Lisa Zilver
- Leeftijdsgroep
Alle leeftijden
- Verkoopprijs
€ 25,99
- Verschijningsdatum
oktober, 2017
- Aantal pagina's
312
- Formaat
25,2 x 20,6 cm
- ISBN
9789082470147
Lees meer over...
- Makers
Houdt van het vertellen van sterke en goede verhalen, in welke vorm dan ook