ROSE boeken logo

Een overzicht van al onze boeken

MM Cover Front
7+

Weet jij wie als eerste de evolutietheorie bedacht? Of wie de oudste universiteit ter wereld heeft opgericht? Of wie het rebelse meisje was die begon als gemaskerde ridder en later bevelhebber werd?

In dit boek maak je kennis met de moedige moslimmannen en -vrouwen die onze wereld hebben veranderd – van piratenkoninginnen en atleten tot krijgers en wetenschappers. Je komt mensen tegen die de lezer misschien kent, zoals Mo Farah, Muhammad Ali, Nadiya Hussain, maar ook mensen die de lezer misschien niet kent, zoals Muhammad Ibn Musa Al-Khwarizmi (de uitvinder van algebra), Sultan Razia (een echte strijder) en Dr. Hawa Abdi (een felle mensenrechtenactivist).

Moedige moslims bevat prachtige illustraties, leuke doe-het-zelf activiteiten en een schat aan verhalen die de lezer meenemen op een onvergetelijke reis.

Vertaling: Najiba Abdellaoui

het sleutelbos najiba abdellaoui
Vanaf 10

Wat als je door het verliezen van je huissleutel je thuis verliest? Dit overkomt Fatih. Hij woont in een stad die in de greep is van Masdoud, een geniepige sleutelmaker. Dankzij hem komen Fatih en zijn moeder terecht in een tentenkamp voor thuislozen.

mo en co drie kleuren pet
4-6

In Nederland kampen veel kinderen met weinig zelfvertrouwen. Door middel van dit verhaal belicht Mo Hersi dit belangrijke en actuele onderwerp op een vrolijke en speelde manier die dicht bij de kinderen staat. Want welk kind houdt nou niet van een mooi verhaal dat verbindt en veel Zeil-vertrouwen geeft.

duiker doris vuurtorenlicht
4-6

Doris fantaseert vaak dat ze over de woeste zee vaart en kostbare schatten opduikt. Net als haar familie. Maar het blijft bij dromen, want Doris is bang voor water! Ze durft haar grote teen er nog niet eens in te steken. Tot een zeemonster op een dag opa’s vuurtorenlicht steelt. Wat moet Doris nu?

mijn buurvrouw is een ninja boek
7-9

Alif heeft een enorme fantasie. Wanneer ze haar oudere buurvrouw, gehuld in een donker gewaad, midden in de nacht ziet rondsluipen, vermoedt ze dat ze een ninja is.

dahlias tovergrootoma boek
4+

Een bovennatuurlijke vrouw komt op een onverwacht moment het leven van Dahlia binnenwandelen en leert haar om juist zichzelf te zijn als ze ergens bij wil horen.

radhas eerste concert boek
7-9

Radha droomt ervan om een wereldberoemde muzikant te worden. Van meester Hari leert ze de mooiste Raags spelen op haar Indiase fluit, de bansuri.

bennie blauw sleutel regenboog
10+

Bennie Blauw woont sinds kort met zijn kleurenblinde vader en zijn trouwe hond Bell in de Regenboogvallei. Deze kleurrijke vallei leek de ideale plek voor een nieuw begin na de dood van Bennies moeder. Niets blijkt minder waar. Op school wordt Bennie getreiterd door Gijs Gurk en zijn valse vrienden, gewoon omdat hij blauw is.

de schoen van tien miljoen cover
8-12

In Nederland leven 900.000 mensen onder de armoedegrens. Achter deze cijfers gaan persoonlijke verhalen, gevoelens en ervaringen schuil. Daarom zijn tien bekende en opkomende schrijvers over dit thema in
gesprek gegaan met tien Haagse gezinnen met weinig geld.

rebelse meisjes klimaat strijders cover
Alle leeftijden

Deze bundel bevat 25 inspirerende verhalen van meisjes en vrouwen die strijden voor een betere wereld. Ze zetten zich in om plasticvervuiling te stoppen, bedreigde ooievaars te redden en de steden van de toekomst te bouwen.

dromenvanger laila de miranda cover
Vanaf 7

Rudy’s hoofd zit vol optimisme en fantasie. Bovendien is hij gek op boeken en het heelal. Rudy is bijna jarig, maar in plaats van grote cadeaus wil hij liever mama terug.

kijk mam nassira rahmouni cover
Vanaf 7

Sarahs moeder wil oma verrassen met een zelfgebakken taart. Alleen zien de recepten in haar kookboek er super moeilijk uit. Ze durft niet meer. Sarah moedigt haar aan om het toch te proberen.

mama is profvoetballer
7-11

Er heerst koorts in het land. Oranjekoorts! Overal waar je komt, hangen oranje slingers en ballonnen. Niet zo vreemd, want het gebeurt bijna nooit dat het Nederlands elftal in de finale van een wereldkampioenschap staat!

rocca 2
10-12

Als oma Sala vergeet Rocca’s kleine broertje van school te halen, heeft Rocca een slecht voorgevoel. Oma Sala is dan
wel chaotisch, maar Ziggy vergeten, dat is niks voor haar... Als Oma Sala ook thuis niet te bekennen is, weet ze het zeker: Oma Sala is verdwenen!

De cupcake catastrofe
7-9

Samen met tante Yara organiseert Amir het Eid-festival op school. Dit jaar is het extra spannend, want zijn tante doet mee aan het wereldkampioenschap cupcakes bakken. Maar dan wordt haar smaakexplosiefste cupcake gestolen.

Mootje
3+

Mootje wil graag alleen zijn, maar dat lukt haar nooit. Thuis niet en buiten niet. Zou het Mootje lukken om toch een plek te vinden waar ze in alle rust haar fantasie de vrije loop kan laten?

Zaitoun
Alle leeftijden

Yasmin Khans verzameling recepten uit deze Palestina omvat kruidige salades, geurige soepen, malse vleesgerechten en rijke desserts op een bedje van verhalen van mensen die leven, liefhebben en koken met Palestina in hun hart.

Taboek
16+

Hét taboedoorbrekende boek over seks, rolpatronen en intimiteit in de 21ste eeuw

Queer in het licht
15+

Dit boek schijnt licht op queer zijn. 31 verhalen over liefde, over pride, over het leven vieren, over helpen en doorgeven. Maar bovenal: over groots dromen en alles voor elkaar krijgen.

Gebakken rijst met van alles
3-7

In dit spannende verhaal is er een kookwedstrijd op school. Na dagenlang twijfelen, weet Yuna eindelijk wat ze gaat maken voor de kookwedstrijd: Gebakken Rijst Met Van Alles En Nog Wat. Maar in haar héééle huis is geen rijstkorrel te vinden!

Suiker in melk
3-7

Bestsellerauteur Thrity Umrigar en illlustrator Khoa le brengen een schitterende Perzische legende tot leven. Een verhaal over het omarmen van verandering, anderen accepteren en leven in een prachtige en diverse samenleving.

het mooiste blauw
3-7

Faizah weet dat haar eerste schooldag bijzonder gaat worden. Het is de eerste dag is dat haar oudere zus Asiya een hijab draagt, die prachtig blauw is.

superhelden knuffelen niet
3-7

SuperSam is ervan overtuigd dat hij geen knuffels nodig heeft van zijn moeder. Hij vliegt rond in de buurt en redt mensen van ontsnapte tijgers, ontspoorde treinen en woeste rivieren, terwijl hij tegelijk tegen zijn vijand de Grijze Schaduw strijdt. Natuurlijk weigert hij knuffels. Tot op een nacht als hij niet kan slapen.

Sulwe
3-7

Het valt een jong meisje op dat haar ogen er anders uitzien dan die van haar vrienden. Zij hebben grote ronde ogen en lange wimpers. Het meisje realiseert zich dat haar ogen schitteren in de hoekjes en glanzen als goud, dat ze als halve maantjes schijnen wanneer ze lacht en verhalen vertellen over het verleden en over hoop voor de toekomst.

ogen die schitteren in de hoekjes
3-7

Ogen die schitteren in de hoekjes is een betoverend lofdicht: een ode aan jezelf. Joanna Ho's zachte, maar krachtige woorden en Dung Ho's sprekende illustraties inspireren lezers om hun eigen schoonheid en kracht te ontdekken.

Milas vonk
3-5

Mila bekijkt de wereld om zich heen op een speciale manier. Met haar verbeeldingskracht maakt ze van alledaagse dingen kleurrijke en fantastische avonturen.

Het andere koek boek
7+

In Het Andere Koek Boek vertellen kinderen die uit hun geboorteland gevlucht zijn en nu in Nederland wonen over hun lievelingsgerechten en -traktaties. Het is een kookboek voor de hele familie, met een verrassende en kleurrijke verzameling recepten van over de hele wereld.

mama is minister president
7-11

Een spannend avontuur in verkiezingstijd voor kinderen van 7-11 jaar! Wanneer de moeder van Adam minister-president wordt, mag hij met de hele klas op bezoek in het Torentje. Maar dan komt minister Flappermuis binnenvallen met een noodgeval.

In haar voetsporen
16+

In de bundel In haar voetsporen gaan de Indonesische schrijfster en visueel kunstenaar Lala Bohang en de Nederlands-Indische schrijfster en historicus Lara Nuberg op zoek naar datgene wat hen bindt.

Hoe we het monster versloegen
7-12

Dit boek is een tijdcapsule. Amsterdamse kinderen schrijven zich een weg uit een wereld die wordt gedomineerd door virus, quarantaine en lockdown. Boos, bang, hilarisch, maar vooral gedreven door de allergrootste kracht: die van de verbeelding. Een dapper boek dat is ontstaan in schrijfworkshops van kinderboekenschrijvers voor jongeren uit een achterstandsomgeving.

Recht en waarheid maken vrij
16+

In deze publicatie zijn alle toespraken van 8 december 2019 opgenomen plus een samenvatting van het vonnis. Journalist Noraly Beyer heeft een kleine biografie van elk slachtoffer aangevuld met getuigenissen van directe nabestaanden. Het zijn schrijnende verhalen die het verleden dichtbij
brengen en ons kunnen behoeden voor herhaling.

Kaliber
20-99

In dit boek vertellen twintig bevlogen twintigers over hun idealen, ambities en hoe zij, ieder op unieke wijze, vorm geven aan hun activisme, feminisme en creatief makerschap. Niet pleasing en soms confronterend.

Ik ben bruin
3-5

In het prentenboek Ik ben bruin! viert een klein meisje samen met haar vrienden haar huidskleur en fantaseren ze samen over alle kansen die in het verschiet liggen. Of ze nou atleet of premier, wetenschapper of zanger worden. Of het liefste computers programmeren, misdaden oplossen of mensen helpen, alles is mogelijk!

Nimesh op avontuur
4-8

Nimesh loopt van school naar huis. Alleen zwemt er wel een haai in de gang. En er zit een draak in de bibliotheek! En waarom sta je na het oversteken opeens op de Noordpool? In dit vrolijke avontuur loopt Nimesh gewoon van school naar huis... toch?

De brieven van mia
7-11

Laila woont samen met haar moeder, zus en broertje in een asielzoekerscentrum. Ze zijn gevlucht uit Syrië, waar Laila haar vader achter moest laten.

Taste of home
Alle leeftijden

Taste of Home is een prachtige bundeling van recepten en verhalen van voormalige vluchtelingen.

Franklin
16+

De graphic novel Franklin, met illustraties van Brian Elstak, is een fictief verhaal gebaseerd op historische bronnen. Diverse originele bronnen zitten middels de Japanse bindwijze als extra informatie verborgen in het boek.

Waar is mijn noedelsoep
3-7

Wanneer Sam-Ming op school zit, kijkt hij uit naar de lunchpauze. Dan kan hij smullen van de superverrukkelijke noedelsoep die zijn ouders voor hem hebben gemaakt. Dat is zijn lievelingseten. Maar wanneer Sam-Ming zijn rugtas opent, schrikt hij: zijn noedelsoep is weg! Waar, oh waar is zijn noedelsoep?!?

Idje wil niet naar de kapper 1
5-7

Idje wil niet naar de kapper. Hij vindt zijn krullen mooi. En handig. Hij kan er mooie figuren mee maken en er van alles in bewaren, van zijn speelgoed tot vieze groente. Als de dag aanbreekt dat zijn keurige moeder het niet meer aankan, gaan Idje en zijn magische afro er alles aan doen om mama te slim af te zijn.

Bedtijdverhalen 2
6+

Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes 2 is een nieuwe verzameling van honderd bedtijdverhalen over buitengewone vrouwen, van Nefertiti tot Beyoncé, van Rosalind Franklin tot J.K. Rowling. Koninginnen en activisten, ballerina's en advocaten, piraten en computerdeskundigen, astronauten en uitvinders - een bont gezelschap van vrouwen die je het gevoel geven dat de mogelijkheden onbegrensd zijn.

Cyrus en farnaz
10-12

Oma’s huis, de binnenplaats met de grote kersenboom, zijn beste vriend Pasha… zal hij ze ooit nog terugzien? Van de ene op de andere dag moet de bijna veertienjarige Cyrus zijn thuisland Iran ontvluchten, samen met zijn moeder. Verstopt in de laadbak van een vrachtwagen vol stinkende schapenhuiden vertrekken ze richting Europa. Tijdens hun vlucht ontmoet Cyrus het mysterieuze meisje met die donkere ogen en zwarte krullen: Farnaz. Hoewel Cyrus in het begin niets van haar moet hebben, ontstaat er een bijzondere vriendschap tussen de twee.

Rocca en het geheime toverrecept
10-12

Rocca woont met haar ouders en broertje in een huis aan een rustige straat. Onder het gezin, op de begane grond, woont de geheimzinnige Madame Lilu... een toverkok die je met de meest buitengewone recepten van allerlei kwaaltjes en problemen af kan helpen.

Hoekjes van geluk
3-5

In Hoekjes van geluk gaat de zevenjarige Sam op zoek naar geluk. Sam ontdekt dat geluk voelt alsof je hart wordt gekieteld, dat het smaakt naar precies genoeg suikerspinnen en dat geluk nieuwe dromen brengt.

Maancake en Jasmijn
Alle leeftijden

Maancake & Jasmijn - 100 geheime recepten van Chinese moeders is een uniek kook- en verhalenboek waarin de persoonlijke verhalen en lievelingsgerechten van twintig Chinese Nederlanders en hun moeders centraal staan.

Van tajine tot havermout
Alle leeftijden

Van tajine tot havermout van de succesvolle health coach en lifestyle blogger Jamila Winwood is een prachtige verzameling aan verhalen en recepten met een Marokkaans tintje.

Melk en dadels
Alle leeftijden

Melk & Dadels is geen alledaags kookboek; het is een uniek verhalen- en receptenboek waarin de lievelingsgerechten van twintig Marokkaanse moeders en hun kinderen centraal staan.

Heb jij een verhaal te vertellen?

ROSE stories staat altijd open voor mooie verhalen en creatieve samen­werkingen. Wil je een verhaal of een idee met ons delen?

Op het moment hebben wij binnen ROSE boeken helaas geen ruimte voor nieuwe projecten. Wij staan wel open voor nieuwe ideeën en verhalen.

Scroll naar boven