Boekentalkshow

Neverending Stories

Female Future Writing

Een grensoverschrijdend en inclusieve talkshow voor een cultureel-divers publiek

Datum

12 mei 2022

Tijdstip

19:30 - 21:00

Locatie

deBuren

Plaats

Brussel

In deze aflevering van de feministische boekentalkshow Neverending Stories gaat Rachida Lamrabet in gesprek met auteurs en experts over speculatieve literatuur. We gaan het hebben over de positie van Science Fiction en Fantasy in het literaire landschap, over dystopische romans en hoopvolle toekomstverhalen en over speculatieve literaire werken van vrouwelijke auteurs.

Het vertrekpunt is het boek Over Overmorgen waarin 10 hoopvolle toekomstverhalen gebundeld zijn van auteurs uit Nederland en Vlaanderen. Samen met Annelies Verbeke, Fiep van Bodegom en Mojdeh Feili nemen we de verhalen onder de loop en kijken we daarnaast ook met een kritische blik naar speculatieve werken van gerenommeerde schrijfsters als Octavia Butler en Margaret Atwood. We hebben het over het wereldbeeld dat er geschetst wordt, de impact van deze verhalen op ons en de boodschappen die erin verborgen liggen.

Neverending stories is een grensoverschrijdend inclusieve talkshow van ROSE stories in samenwerking met deBuren. Een talkshow voor een nieuw en cultureel-divers publiek, niet alleen uit Nederland, maar ook België en zelfs de Nederlandse Antillen. In de talkshow worden recent verschenen boeken besproken die een nieuw licht werpen op thematiek die relevant is voor de superdiverse samenleving. Centraal staan de verhalen van biculturele schrijvers, met een focus op vrouwelijke schrijvers, als antwoord op de zeer actuele sociaal- ethische en maatschappelijke behoefte aan authentieke en van binnenuit vertelde verhalen die bijdragen aan betere representatie van de samenleving.

Save the date

12 mei, Brussel i.s.m. deBuren – Female Future Writing
2 juni, Eindhoven i.s.m. Watershed – Migratie en leven tussen twee culturen
17 juni, Den Haag i.s.m. Writers Unlimited – Racisme en uitsluiting

Neverending Stories is een initiatief van ROSE academy, in samenwerking met deBuren, Writers Unlimited, Landhuis Bloemhof en Watershed. 

Lees meer over...

Share the love
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Meer evenementen

ROSEacademy neverending stories crop 1
17/06/2022
  • Neverending Stories
Writers Unlimited
Den Haag
ROSEacademy neverending stories crop 1
02/06/2022
  • Neverending Stories
Watershed
Eindhoven
Scroll naar top